Núvols de gerds amb xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
450 g de xocolata amb llet
240 g de sucre
100 g de gerds
60 ml d'aigua mineral
50 g de mel de romaní
10 làmines de gelatina
4 clares d'ou
Sucre llustre
Estrelletes de guarnició
Fideuets de xocolata de guarnició
PREPARACIÓ
- Posem a bullir 60 ml d'aigua mineral, 50 g de mel de romaní, 240 g de sucre i 100 g de gerds. Quan arribi a 115ºC, ho apartem del foc.
- Hi afegim la gelatina hidratada i fem que es desfaci bé.
- Comencem a muntar les clares en un bol ben fred. Quan les tinguem a mig muntar, hi anem afegint el caramel de gerds molt a poc a poc, mentre ho continuem muntant a velocitat alta, fins que agafi la textura d'una merenga italiana.
- Posem aquesta pasta en un motlle prèviament cobert de sucre llustre per evitar que s'hi enganxi. Ho aplanem ben arran i ho deixem reposar dues hores a temperatura ambient. Passat aquest temps, ho desemmotllem a sobre d'un paper sulfurat, cobert de sucre llustre, i ho tallem amb 4 tires llargues. Les arrebossem bé de sucre llustre i les tornem a deixar reposar dues hores a temperatura ambient. Passat aquest temps, les tallem a mida de núvol i les tornem a arrebossar amb sucre llustre.
- Fonem la xocolata al bany maria.
- Clavem un bastonet a cada núvol, el suquem a la xocolata fosa i el guarnim amb estrelletes i fideuets de xocolata.