Núvols de gerds amb xocolata

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    450 g de xocolata amb llet

    240 g de sucre

    100 g de gerds

    60 ml d'aigua mineral

    50 g de mel de romaní

    10 làmines de gelatina

    4 clares d'ou

    Sucre llustre

    Estrelletes de guarnició

    Fideuets de xocolata de guarnició

PREPARACIÓ

  1. Posem a bullir 60 ml d'aigua mineral, 50 g de mel de romaní, 240 g de sucre i 100 g de gerds. Quan arribi a 115ºC, ho apartem del foc.
  2. Hi afegim la gelatina hidratada i fem que es desfaci bé.
  3. Comencem a muntar les clares en un bol ben fred. Quan les tinguem a mig muntar, hi anem afegint el caramel de gerds molt a poc a poc, mentre ho continuem muntant a velocitat alta, fins que agafi la textura d'una merenga italiana.
  4. Posem aquesta pasta en un motlle prèviament cobert de sucre llustre per evitar que s'hi enganxi. Ho aplanem ben arran i ho deixem reposar dues hores a temperatura ambient. Passat aquest temps, ho desemmotllem a sobre d'un paper sulfurat, cobert de sucre llustre, i ho tallem amb 4 tires llargues. Les arrebossem bé de sucre llustre i les tornem a deixar reposar dues hores a temperatura ambient. Passat aquest temps, les tallem a mida de núvol i les tornem a arrebossar amb sucre llustre.
  5. Fonem la xocolata al bany maria.
  6. Clavem un bastonet a cada núvol, el suquem a la xocolata fosa i el guarnim amb estrelletes i fideuets de xocolata.
Anar al contingut