Neules i torró de rovell

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés i Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    Per al torró

     

    250 g d'ametlla crua pelada

    250 g de sucre de llustre

    1 beina de vainilla

    1 culleradeta de canyella en pols

    6 rovells d'ou

    25 g de sucre

    Una cullerada de maizena

     

    Per a les neules

     

    125 g de farina

    2 clares d'ou

    38 ml de llet fresca

    100 g d'encenalls d'ametlla torrada

    50 g de sucre

    1 beina vainilla

    1 llimona

PREPARACIÓ

  1. Comencem per fer les neules. Posem en un recipient 38 ml de llet fresca amb la polpa d'una beina de vainilla i la ratlladura d'una llimona. Hi afegim 50 g de sucre. Ho escalfem i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
  2. Trenquem les 2 clares al bol i hi colem la llet infusionada. Hi afegim  125 g de farina tamisada. Ho amassem i ho deixem reposar 15 minuts.
  3. Afegim 100 g d'encenalls d'ametlla torrada a la massa de les neules. Ho posem a sobre d'un paper sulfurat amb una cullera, ho tapem amb una altra i ho estirem amb un corró/espàtula.
  4. Ho enfornem en una safata durant 3 minuts i ho traiem del forn.
  5. Fem forma cilíndrica a la massa i la tornem a enfornar a 180º durant 15 minuts. Ja tenim les neules fetes.
  6. Passem ara a fer el torró. Passem per la picadora 250 g d'ametlla crua pelada. Ho reservem en un bol.
  7. Afegim al bol 250 g de sucre de llustre. Ho amassem.
  8. Traiem la polpa d'una beina de vainilla i l'afegim al bol amb 1 culleradeta de canyella en pols. Ho amassem.
  9. Separem 6 rovells d'ou, els anem afegint un per un al bol i ho amassem. Reservem 2 clares en un bol i 4 en un tàper.
  10. Espolsem 1 cullerada de maizena a la fusta i al corró i estirem la massa.
  11. Compactem la massa en un motlle amb paper sulfurat i ho tapem amb més paper sulfurat.
  12. Deixem reposar el torró durant 5 dies en un armari, tapat amb un drap.
  13. El traiem del motllo. Hi espolsem 25 g de sucre per sobre i  ho cremem amb un bufador. Hi afegim ratlladura de llimona.
  14. Servim el torró amb les neules al costat.