Neules i torró de rovell
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés i Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per al torró
250 g d'ametlla crua pelada
250 g de sucre de llustre
1 beina de vainilla
1 culleradeta de canyella en pols
6 rovells d'ou
25 g de sucre
Una cullerada de maizena
Per a les neules
125 g de farina
2 clares d'ou
38 ml de llet fresca
100 g d'encenalls d'ametlla torrada
50 g de sucre
1 beina vainilla
1 llimona
PREPARACIÓ
- Comencem per fer les neules. Posem en un recipient 38 ml de llet fresca amb la polpa d'una beina de vainilla i la ratlladura d'una llimona. Hi afegim 50 g de sucre. Ho escalfem i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
- Trenquem les 2 clares al bol i hi colem la llet infusionada. Hi afegim 125 g de farina tamisada. Ho amassem i ho deixem reposar 15 minuts.
- Afegim 100 g d'encenalls d'ametlla torrada a la massa de les neules. Ho posem a sobre d'un paper sulfurat amb una cullera, ho tapem amb una altra i ho estirem amb un corró/espàtula.
- Ho enfornem en una safata durant 3 minuts i ho traiem del forn.
- Fem forma cilíndrica a la massa i la tornem a enfornar a 180º durant 15 minuts. Ja tenim les neules fetes.
- Passem ara a fer el torró. Passem per la picadora 250 g d'ametlla crua pelada. Ho reservem en un bol.
- Afegim al bol 250 g de sucre de llustre. Ho amassem.
- Traiem la polpa d'una beina de vainilla i l'afegim al bol amb 1 culleradeta de canyella en pols. Ho amassem.
- Separem 6 rovells d'ou, els anem afegint un per un al bol i ho amassem. Reservem 2 clares en un bol i 4 en un tàper.
- Espolsem 1 cullerada de maizena a la fusta i al corró i estirem la massa.
- Compactem la massa en un motlle amb paper sulfurat i ho tapem amb més paper sulfurat.
- Deixem reposar el torró durant 5 dies en un armari, tapat amb un drap.
- El traiem del motllo. Hi espolsem 25 g de sucre per sobre i ho cremem amb un bufador. Hi afegim ratlladura de llimona.
- Servim el torró amb les neules al costat.