Mousse de Sacher
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per a la mousse
180 ml de llet
40 g de sucre blanc
230 g de xocolata 70%
380 ml de nata del 35% de matèria grassa
160 g de confitura de gerds
2 làmines de gelatina neutra
Per al bany de xocolata
150 g de xocolata 70%
75 g de sucre blanc
75 ml d'aigua
1 làmina de gelatina neutra
PREPARACIÓ
1. Hidratem dues fulles de gelatina en un plat fondo amb aigua freda. Fiquem un bol, preferiblement d'acer inoxidable, a la nevera.
2. Posem els 180 ml de llet i els 40 grams de sucre en un pot i ho escalfem fins que bulli i el sucre estigui ben dissolt. Ho reservem.
3. Partim els 230 grams de xocolata amb el 70% de cacau en una gerra.
4. Escorrem les fulles de gelatina i les dissolem en la barreja de llet i sucre. Ho posem en el pot on tenim la xocolata i ho triturem amb un braç elèctric. Ho reservem.
5. Traiem el bol i els 380 ml de nata de la nevera. Tirem la nata al bol i la muntem amb les varetes elèctriques a velocitat mitjana baixa fins que tingui textura però que no s'hagi muntat del tot.
6. Comprovem que la barreja de xocolata, llet i sucre estigui a 40 graus.
7. Incorporem a poc a poc la barreja de xocolata a la nata fent-hi moviments suaus amb una llengua per evitar que s'escapi l'aire de la nata.
8. Posem la barreja en una màniga pastissera i omplim la base de 8 motllos. En 4, hi fem una vora a l'exterior de manera que quedi un espai al centre, on posarem la confitura.
9. Fiquem els motllos al congelador i els hi deixem durant 3 hores.
10. Agafem la melmelada de gerds i en posem 160 grams en un bol, que batem una miqueta amb una forquilla.
11. Passades les 3 hores, traiem els motllos del congelador. Els desemmotllem i, amb un ratllador, en ratllem la superfície perquè quedi llisa i encaixin perfectament a l'hora de muntar-los. Els posem a sobre d'una reixeta. Les meitat, que aniran a la part superior, els posem amb la cara més llisa cap amunt.
12. En farcim quatre meitats amb confitura de gerds i ho fiquem de nou al congelador.
13. Fem el glacejat. En un pot posem 75 ml d'aigua i 75 grams de sucre per fer-ne un almívar. Ho posem al foc i ho fem bullir.
14. Hidratem una fulla de gelatina neutra en un plat amb aigua freda.
15. Trenquem 150 grams de xocolata i els incorporem a l'almívar quan bulli. Ho barregem amb una vareta manual.
16. Escorrem la fulla de gelatina i la tirem a la barreja de xocolata i almívar. La desfem amb una vareta manual. Ho passem a un bol per fer baixar la temperatura de la barreja. Quan estigui a 30 graus ho passem a una gerra.
17. Traiem les mousses del congelador i n'ajuntem les meitats. Glacegem les mousses fent que quedin ben cobertes de xocolata.
18. Posem les mousses als plats de servir i les deixem a la nevera durant 4 hores.
19. Les traiem de la nevera i les servim.