Mousse de Sacher

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    Per a la mousse

    180 ml de llet

    40 g de sucre blanc

    230 g de xocolata 70%

    380 ml de nata del 35% de matèria grassa

    160 g de confitura de gerds

    2 làmines de gelatina neutra

     

    Per al bany de xocolata

    150 g de xocolata 70%

    75 g de sucre blanc

    75 ml d'aigua

    1 làmina de gelatina neutra

     

PREPARACIÓ

1. Hidratem dues fulles de gelatina en un plat fondo amb aigua freda. Fiquem un bol, preferiblement d'acer inoxidable, a la nevera.

2. Posem els 180 ml de llet i els 40 grams de sucre en un pot i ho escalfem fins que bulli i el sucre estigui ben dissolt. Ho reservem.

3. Partim els 230 grams de xocolata amb el 70% de cacau en una gerra.  

4. Escorrem les fulles de gelatina i les dissolem en la barreja de llet i sucre. Ho posem en el pot on tenim la xocolata i ho triturem amb un braç elèctric. Ho reservem.

5. Traiem el bol i els 380 ml de nata de la nevera. Tirem la nata al bol i la muntem amb les varetes elèctriques a velocitat mitjana baixa fins que tingui textura però que no s'hagi muntat del tot.

6. Comprovem que la barreja de xocolata, llet i sucre estigui a 40 graus.

7. Incorporem a poc a poc la barreja de xocolata a la nata fent-hi moviments suaus amb una llengua per evitar que s'escapi l'aire de la nata.

8. Posem la barreja en una màniga pastissera i omplim la base de 8 motllos. En 4, hi fem una vora a l'exterior de manera que quedi un espai al centre, on posarem la confitura.

9. Fiquem els motllos al congelador i els hi deixem durant 3 hores.

10. Agafem la melmelada de gerds i en posem 160 grams en un bol, que batem una miqueta amb una forquilla.

11. Passades les 3 hores, traiem els motllos del congelador. Els desemmotllem i, amb un ratllador, en ratllem la superfície perquè quedi llisa i encaixin perfectament a l'hora de muntar-los. Els posem a sobre d'una reixeta. Les meitat, que aniran a la part superior, els posem amb la cara més llisa cap amunt.

12. En farcim quatre meitats amb confitura de gerds i ho fiquem de nou al congelador.

13. Fem el glacejat. En un pot posem 75 ml d'aigua i 75 grams de sucre per fer-ne un almívar. Ho posem al foc i ho fem bullir.

14. Hidratem una fulla de gelatina neutra en un plat amb aigua freda.

15. Trenquem 150 grams de xocolata i els incorporem a l'almívar quan bulli. Ho barregem amb una vareta manual.

16. Escorrem la fulla de gelatina i la tirem a la barreja de xocolata i almívar. La desfem amb una vareta manual. Ho passem a un bol per fer baixar la temperatura de la barreja. Quan estigui a 30 graus ho passem a una gerra.

17. Traiem les mousses del congelador i n'ajuntem les meitats. Glacegem les mousses fent que quedin ben cobertes de xocolata.

18. Posem les mousses als plats de servir i les deixem a la nevera durant 4 hores.

19. Les traiem de la nevera i les servim.

Anar al contingut