Mona de xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés i Paula Alós
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El cacau de la xocolata conté substàncies antioxidants i estimulantsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g xocolata negra   

    200 g melmelada de maduixa   

    125 g farina  

    120 g sucre morè   

    25 g cacau en pols    

    400 ml nata    

    4 ous   

    1 culleradeta d'impulsor   

    Mantega   

    Nou moscada   

PREPARACIÓ

  1. Tenim un bol amb 4 clares i un altre amb 4 rovells. Muntem les clares a punt de nou i hi anem afegint 60 g de sucre morè. Farem el mateix amb els rovells, 60 g de sucre morè mentre els emblanquim.  
  2. Afegim al bol dels rovells les clares muntades, amb compte i amb ajuda d'una llengua, fins que estigui tot ben integrat.  
  3. Aboquem al damunt d'un paper de cuina o un bol 125 g de farina tamisada, una culleradeta d'impulsor i 20 g de cacau en pols. Quan ja ho tenim tot ben barrejat, ho afegim al bol dels rovells i les clares.  
  4. Preparem el motlle. L'enllustrem amb mantega, hi afegim el contingut del bol i el posem al forn 25 minuts a 170 graus.  
  5. Un cop el tenim fred, el desemmotllem. El tallem per la meitat amb l'ajuda de dos escuradents i el farcim de melmelada de maduixa.   
  6. Fem la trufa clara que ens ajudarà a cobrir la mona. Agafem 200 ml de nata freda i la muntem. Hi afegim 5 g de cacau. Untem tot el pessic amb la trufa clara i el posem al congelador 30 minuts perquè s'endureixi.  
  7. Preparem la cobertura de xocolata o trufa cuita. Posem al foc 200 ml de nata i l'aromatitzem amb nou moscada que hi ratllem fins que bulli.  
  8. Aboquem la nata en un got batedor on hi hem posat 200 g de xocolata negra. Ho turbinem.  
  9. Cobrim el pessic amb la cobertura de xocolata negra i deixem que es refredi.  
  10. Decorem la mona amb plomalls i pollets.
Anar al contingut