Mona de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés i Paula Alós
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El cacau de la xocolata conté substàncies antioxidants i estimulantsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
200 g xocolata negra
200 g melmelada de maduixa
125 g farina
120 g sucre morè
25 g cacau en pols
400 ml nata
4 ous
1 culleradeta d'impulsor
Mantega
Nou moscada
PREPARACIÓ
- Tenim un bol amb 4 clares i un altre amb 4 rovells. Muntem les clares a punt de nou i hi anem afegint 60 g de sucre morè. Farem el mateix amb els rovells, 60 g de sucre morè mentre els emblanquim.
- Afegim al bol dels rovells les clares muntades, amb compte i amb ajuda d'una llengua, fins que estigui tot ben integrat.
- Aboquem al damunt d'un paper de cuina o un bol 125 g de farina tamisada, una culleradeta d'impulsor i 20 g de cacau en pols. Quan ja ho tenim tot ben barrejat, ho afegim al bol dels rovells i les clares.
- Preparem el motlle. L'enllustrem amb mantega, hi afegim el contingut del bol i el posem al forn 25 minuts a 170 graus.
- Un cop el tenim fred, el desemmotllem. El tallem per la meitat amb l'ajuda de dos escuradents i el farcim de melmelada de maduixa.
- Fem la trufa clara que ens ajudarà a cobrir la mona. Agafem 200 ml de nata freda i la muntem. Hi afegim 5 g de cacau. Untem tot el pessic amb la trufa clara i el posem al congelador 30 minuts perquè s'endureixi.
- Preparem la cobertura de xocolata o trufa cuita. Posem al foc 200 ml de nata i l'aromatitzem amb nou moscada que hi ratllem fins que bulli.
- Aboquem la nata en un got batedor on hi hem posat 200 g de xocolata negra. Ho turbinem.
- Cobrim el pessic amb la cobertura de xocolata negra i deixem que es refredi.
- Decorem la mona amb plomalls i pollets.