Macedònia

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    12 maduixots

    6 nespres

    2 kiwis

    1 plàtan

    1 poma

    1 llimona

    1 taronja

    1/4 de pinya

    3 fulls de gelatina

    50 g de sucre

    1 manat de menta   

    1 manat d'alfàbrega    

PREPARACIÓ

  1. Tallem totes les fruites a mida de macedònia i les posem en un bol amb unes quantes gotes de suc de llimona, per evitar que s'oxidin.
  2. Escalfem aigua en un recipient i, quan bulli, hi escaldem les fulles d'alfàbrega i de menta.
  3. Quan pugin de color, les en traiem i les deixem refredar en un bol amb aigua i gel, per tallar-ne la cocció.
  4. Posem a hidratar tres fulls de gelatina en una safata amb aigua freda.
  5. Espremem el suc de la llimona i la taronja, i el posem, colat, a dins d'un got per triturar, juntament amb les fulles escaldades, el sucre i una mica d'aigua.
  6. Triturem aquesta salsa de clorofil·la, la colem i la posem a escalfar lleugerament, afegint-hi la gelatina fins que es desfaci.
  7. Posem la macedònia en bols, amb un raig de la salsa de clorofil·la per sobre.