Macedònia especiada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Recordeu que, per tenir una bona salut, cal prendre de 2 a 3 racions de fruita al dia. Una ració pot ser un bol, una peça gran o tres de petites...Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    PER A LA INFUSIÓ

     400 ml d'aigua  

    125 g de sucre  

    2 anissos estrellats  

    1 manat de menta  

    1 canonet de canyella  

    1 cogombre  

    1 llima  

    Gingebre  

     

    PER A LA MACEDÒNIA 

    1 alvocat  

    1/4 pinya  

    1 mandarina  

    12 maduixots  

    1 mango  

    1 poma Granny Smith  

    2 prunes  

    1 taronja  

    1 llima  

    1 iogurt grec  

    Galetes xips de xocolata

PREPARACIÓ

  1. Posem a bullir 400 ml d'aigua.  
  2. Tallem a rodelles un dit de gingebre. El reservem.
  3. Desfullem un manat de menta.
  4. Escaldem a l'aigua el manat de menta. Tallem la cocció a un bol amb aigua i gel.
  5. A l'aigua de la menta aboquem 125 g de sucre, 2 anissos estrellats, 1 canonet de canyella i les rodelles de gingebre. Ho tapem i ho deixem infusionar 5 minuts.
  6. Colem la infusió en un got batedor. Deixem que perdi temperatura.
  7. Ratllem la pela d'una llima a la infusió.
  8. Traiem les llavors d'un cogombre, el pelem i el tallem.
  9. Posem el cogombre a la infusió.
  10. Colem l'aigua on teníem la menta escaldada.
  11. Posem la meta al got batedor. Ho batem. És important que l'aigua estigui a temperatura ambient, així la menta no perdrà color i el cogombre no es començarà a fer.
  12. Tallem ¿ de pinya a mida de macedònia. L'aboquem en un tàper.
  13. Pelem i tallem a mida de macedònia 1 alvocat, 12 maduixots, 1 mango, 1 poma Granny Smith, 2 prunes i una mandarina. Les aboquem al tàper.
  14. Espremem una taronja i una llima. Afegim el suc al tàper de les fruites tallades.
  15. Afegim la infusió al recipient. Ho integrem tot, tapem un recipient i ho deixem reposar dos dies a la nevera.
  16. Traiem el tàper de la nevera.
  17. Trenquem unes quantes galetes amb bocins de xocolata.
  18. Ho servim en una copa. Primer hi posem dues cullerades de iogurt grec, després les fuites i ho rematem amb els trossets de galetes. Fet!!!
Anar al contingut