Creps de xocolata i roses

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    Un bol de maduixots conté el 100% de la quantitat diària recomanada de vitamina C.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 ml llet

    150 g farina d'arròs

    100 g sucre panela

    25 g sucre llustre

    20 pètals de rosa

    15 maduixots

    2 ous

    1 llima

    Maduixetes

    Mantega

    Crema de cafè amb whisky

    Crema de cacau i avellanes

    Nibs de cacau

    Cacau en pols

    Xips de coco

PREPARACIÓ

  1. Per fer les creps, comencem posant la llet i els pètals de rosa en un pot i ho fem bullir. Quan arrenqui el bull, ho tapem i ho deixem infusionar fora del foc. Posem en un got batedor 1 ou, 1 rovell, 50 g de sucre panela, el sucre llustre, la farina d'arròs, una punta de sal i la llet infusionada. Ho turbinem i ho deixem en repòs, a la nevera, tota la nit.
  2. Per fer la gelée de maduixots, posem en un pot els maduixots, que tallarem a dauets petits. Hi afegim 50 g de sucre panela, hi aboquem el suc d'una llima i ho barregem. Ho tapem i ho coem uns 15' a foc lent. Passat aquest temps, hi posem un rajolí de crema de cafè amb whisky i ho integrem fora del foc. Ho lliguem amb una culleradeta de mantega i ho tapem perquè es vagi desfent amb l'escalfor residual.
  3. Per coure les creps, remenem la massa reposada perquè no hi hagi grumolls. Enllustrem una crepera o paella amb mantega, i hi aboquem un cullerot de massa de creps, procurant que tot el fons estigui cobert. Quan vegem que fa butllofes, tombem la crep i deixem que es faci de l'altra banda. La reservem en un plat, la tapem perquè no es ressequi i tornem a posar mantega  a la paella per fer-ne una altra. I així anem fent fins a acabar la massa.
  4. Un cop tenim totes les creps, les posem una damunt de l'altra, hi posem un bol gros al damunt, de cap per avall, per tal que ens faci de plantilla de tall. Retallem el contorn del bol, de manera que ens quedin unes creps rodones perfectes. Enllustrem cada crep, una per una, amb crema de cacau i avellanes, i les anem posant una damunt de l'altra, com si fossin les planes d'un llibre.
  5. Emplatem un tall d'aquest llibre de creps, el cobrim amb la gelée, hi posem uns nibs de cacau, una mica de cacau en pols que tamisem, unes xips de coco i unes maduixetes.
Anar al contingut