Pasta de full amb maduixots

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els maduixots, com altres fruites en les que ens prenem les llavors com el kiwi o els gerds, ens aporten molta fibraAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    500 g maduixots

    400g de mascarpone

    100 g sucre

    50 g mantega clarificada

    3 fulls de filo

    1 taronja

    Licor d'avellana

    Sal

    Vinagre de poma

    Sucre llustre

PREPARACIÓ

  1. Rentem 500 g de maduixots, els traiem el peduncle i els tallem pel mig o a quatre parts.   
  2. Posem una paella al foc amb els maduixots tallats i 100 g de sucre morè. Ratllem sobre les maduixes, la pell d'una taronja. Traiem el suc a la mateixa taronja i ho tirem sobre les maduixes. Hi afegim un pols de sal i un raig de vinagre de poma.  
  3. Ho deixem coure 5 minuts.
  4. Passat aquest temps, traiem els maduixots de la paella i els posem dins un bol perquè es refredin.  
  5. Prenem 3 fulls de pasta filo i els tallem a rectangles de 13x7cm. Hem de quedar-nos amb 12 làmines.  
  6. Posem a desfer 50 g mantega clarificada al foc.  
  7. Amb la mantega clarificada desfeta i un pinzell, pintem les làmines de pasta filo per les dues cares. Una manera de fer-ho és pintant l'estora de silicona o el paper sulfurat que tenim dins la safata del forn, després posem la pasta filo i només ens queda pintar la part de dalt.  
  8. Portem la pasta filo –segurament necessitarem 2 safates- al forn. A 200 graus, 10 minuts.  
  9.  Mentrestant lliguem 400 g de mascarpone amb un raig de licor d'avellana.
  10. Posem mascarpone i licor en una mànega pastissera.  
  11. Passats els 10 minuts de forn, traiem la pasta filo i deixem que es refredi.  
  12. Un cop fred, muntem els pastissets amb una fulla de filo a sota, després fem un entrepà  amb el mascarpone, els maduixots i un pis de pasta filo. Per sobre ho repetim amb un altre pis idèntic.  
  13. Empolsinem els pastissets amb sucre llustre i ho portem a taula. 
Anar al contingut