Salmorejo de maduixots

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 10 minuts
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El tomàquet és una hortalissa molt lleugera i rica en nutrients, en destaca el contingut de vitamina C i de licopè, que tots dos tenen funcions antioxidants.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g de maduixots 

    250 g de tomàquet pera 

    150 ml d'aigua 

    125 ml d'oli OVE 

    20 g de ceba 

    20 g de pebrot vermell 

    15 ml de vinagre de vi blanc 

    1 llesca de pa de pagès  

    1 gra d'all 

    1 cullerada de mostassa en gra 

    Menta fresca  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Traiem la cua i netegem 400 g de maduixots. 
  2. En separem 2 o 3 en un platet, seran per decorar.  
  3. Passem a un got americà la resta dels maduixots. 
  4. Pelem un gra d'all i en traiem el grill. L'afegim al got americà.  
  5. Hi posem també 250 g de tomàquets pera tallats a quarts, 1/2 ceba de Figueres i 1/4 de pebrot vermell net.   
  6. Hi afegim 1 llesca de pa de pagès, que no cal que sigui del dia. 
  7. Hi posem també una cullerada de mostassa en gra, 15 ml de vinagre de vi blanc, 150 ml d'aigua, un polsim de sal i 125 ml d'oli OVE. 
  8. Ho turbinem tot.   
  9. Servim el salmorejo en un bol i hi afegim les maduixes reservades i tallades a dauets. 
  10. Ho acabem amb una fulla de menta fresca. 
     
Anar al contingut