Llaminera de porc farcida de bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xevi Farré
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Troballa, Sant Julià de Vilatorta, Vic

INGREDIENTS

  • 800 g de llaminera de porc
  • 200 g de barreja de bolets de temporada
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • Per a la salsa de ratafia:
  • 1/4 de l de ratafia
  • 100 g de fons de carn
  • 100 g de sucre
  • sal
  • Per fer les patates emmascarades:
  • 150 g de patates del bufet
  • 50 g de bull negre
  • mantega

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli salteu els bolets tallats a dauets.

A continuació, obriu la llaminera, salpebreu-la, farciu-la amb els bolets, enrotlleu-la, lligueu-la amb un cordill i fregiu-la en una paella amb una mica d'oli fins que quedi ben rossa. Després, deslligueu-la i talleu-la a rodanxes gruixudes.

Per fer la salsa de ratafia, poseu el sucre en un cassó i deixeu-lo desfer. Seguidament, afegiu-hi la ratafia i deixeu-ho reduir. Quan hagi reduït, poseu-hi el fons de carn i la sal, i remeneu-ho tot bé.

Per fer les patates emmascarades, en un cassó amb aigua i sal, bulliu les patates pelades i tallades a quarts.

Quan estiguin cuites, poseu-les en un bol amb la mantega i el bull tallat a tires ben primes i aixafeu-ho tot amb una forquilla.

I ja per acabar, feu dues bandes amb les patates emmascarades, poseu-hi dues rodanxes de llaminera al costat i salseu-ho tot amb la salsa de ratafia.
Anar al contingut