Llaminera de porc farcida de bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xevi Farré
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Troballa, Sant Julià de Vilatorta, Vic
INGREDIENTS
- 800 g de llaminera de porc
- 200 g de barreja de bolets de temporada
- oli d'oliva
- sal i pebre
- Per a la salsa de ratafia:
- 1/4 de l de ratafia
- 100 g de fons de carn
- 100 g de sucre
- sal
- Per fer les patates emmascarades:
- 150 g de patates del bufet
- 50 g de bull negre
- mantega
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli salteu els bolets tallats a dauets.
A continuació, obriu la llaminera, salpebreu-la, farciu-la amb els bolets, enrotlleu-la, lligueu-la amb un cordill i fregiu-la en una paella amb una mica d'oli fins que quedi ben rossa. Després, deslligueu-la i talleu-la a rodanxes gruixudes.
Per fer la salsa de ratafia, poseu el sucre en un cassó i deixeu-lo desfer. Seguidament, afegiu-hi la ratafia i deixeu-ho reduir. Quan hagi reduït, poseu-hi el fons de carn i la sal, i remeneu-ho tot bé.
Per fer les patates emmascarades, en un cassó amb aigua i sal, bulliu les patates pelades i tallades a quarts.
Quan estiguin cuites, poseu-les en un bol amb la mantega i el bull tallat a tires ben primes i aixafeu-ho tot amb una forquilla.
I ja per acabar, feu dues bandes amb les patates emmascarades, poseu-hi dues rodanxes de llaminera al costat i salseu-ho tot amb la salsa de ratafia.
A continuació, obriu la llaminera, salpebreu-la, farciu-la amb els bolets, enrotlleu-la, lligueu-la amb un cordill i fregiu-la en una paella amb una mica d'oli fins que quedi ben rossa. Després, deslligueu-la i talleu-la a rodanxes gruixudes.
Per fer la salsa de ratafia, poseu el sucre en un cassó i deixeu-lo desfer. Seguidament, afegiu-hi la ratafia i deixeu-ho reduir. Quan hagi reduït, poseu-hi el fons de carn i la sal, i remeneu-ho tot bé.
Per fer les patates emmascarades, en un cassó amb aigua i sal, bulliu les patates pelades i tallades a quarts.
Quan estiguin cuites, poseu-les en un bol amb la mantega i el bull tallat a tires ben primes i aixafeu-ho tot amb una forquilla.
I ja per acabar, feu dues bandes amb les patates emmascarades, poseu-hi dues rodanxes de llaminera al costat i salseu-ho tot amb la salsa de ratafia.