Jarret estofat amb patates

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les castanyes, aviat en el seu millor moment, són una fruita seca d'alt valor energètic, rica en hidrats de carboni i vitamines, amb pocs greixos, per això són molt més lleugeres que els altres ingredients del seu grupAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    700 g de jarret tallat a daus 

    500 g de tendons de vedella 

    600 g de patata 

    300 ml de vi negre 

    20 castanyes 

    2 pastanagues 

    1 ceba 

    1 raifort 

    1 xirivia 

    3 l d'aigua 

    Pom d'aromàtiques  

    Vi ranci 

    Ratafia 

    Flor de ruca 

    Gingebre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem a un pot 20 castanyes, un 1 raig de ratafia i ho cobrim amb aigua mineral. Deixem les castanyes hidratant-se 12 hores.  
  2. Pelem 2 pastanagues netes i 1 xirivia neta.  
  3. Tallem a bresa les pastanagues pelades, la xirivia i 1 ceba neta. 
  4. Posem una olla de pressió al foc i hi afegim un raig d'oli i la bresa. Enrossim la bressa uns 10 minuts. 
  5. Repolim 500 g de tendó de vaca, eliminem pèls i altres impureses si no ens ho han fet a la botiga de menuts.  
  6. Quan la bresa s'ha enrossit tirem a l'olla de pressió 300 ml de vi negre. Deixem que l'alcohol del vi s'evapori.  
  7. Tallem a rodelles 1 dit de gingebre sense pelar. 
  8. Un cop l'alcohol s'ha evaporat… afegim a l'olla de pressió les rodelles de gingebre, els tendons de vedella i 1 litre d'aigua. Tapem l'olla a pressió. 
  9. Deixem que tot plegat es cogui durant 30 minuts que es conten des del moment en que comença a xiular. I després deixem que reposi 10 minuts.  
  10. Colem el brou reposat. Reservem el brou colat. Recuperem els tendons i els reservem.  
  11. Salpebrem 700 g de jarret tallat a daus.  
  12. Posem una cassola al foc. Afegim un raig d'oli, a la cassola i el  jarret. Hi tirem un pom d'herbes aromàtiques. . 
  13. Ho enrossim a foc fort uns 6 minuts. 
  14. Un cop enrossit, afegim a la a cassola el brou colat i els tendons reservats i deixem que cogui tapat 1 hora a foc mig 
  15. Colem les castanyes i les afegim a la cassola. La mig tapem i deixem que cogui 10 minuts. 
  16. Pelem 600 g de patata neta. Les tallem a mida "panadera".  
  17. Posem a la safata del forn les patates tallades, sal, pebre,  un raig de vi ranci, un raig d'oli i ho enfornem 20' a 180º 
  18. Rescatem pes patates del forn.  
  19. Emplatem amb les patates , el jarret i les  castanyes, suc, 1 nap raifort que ratllarem sobre la carn i unes flors de ruca. 

 

Anar al contingut