Col amb ceba al cop de puny

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La col verda és un aliment molt nutritiu, ric en fibra i folats, també en magnesi, calci, potassi i vitamines C i B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 col llisa grossa 

    2 gots d'oli OVE 

    1 got de vinagre 

    2 cebes de Figueres 

    4 grans d'all 

    1 fulla de llorer 

    1 branca de farigola 

    Un grapat d'olives variades 

    Un grapat de pebre en gra 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Tallem una col a quarts o a vuitens, segons la mida. Traiem la part central i separem i tallem les fulles més grosses per la meitat. 
  2. En una cassola escalfem dos gots d'oli OVE, un got de vinagre i un d'aigua. Hi afegim unes boles de pebre negre, llorer, 4 grans d'all aixafats, farigola fresca i sal. 
  3. Incorporem i distribuïm per la cassola la col tallada i la coem a foc baix 15 minuts. Un cop cuita, la traiem de la cassola, reservant-la en un bol, i colant el líquid en una gerra. 
  4. Agafem un drap i hi emboliquem 2 cebes de Figueres pelades. Colpegem les cebes amb el puny o amb una mà de morter. 
  5. Destapem les cebes i acabem de separar els trossos amb les mans. 
  6. Emplatem posant a la base del plat part de la ceba, sal i una mica del suc de l'escabetx. A continuació, trossos de col, una mica de pebre i  unes olives negres. I amanida llesta. 
Anar al contingut