Gyozas

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    El mirim és un ingredient bàsic de la cuina japonesa, intensament dolç, i que s'elabora a partir del sake destil·lat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 paquets de crestes
  • 1 porro
  • 1 enciam
  • 150 g de cansalada viada ibèrica
  • 4 cullerades de salsa de soja
  • un raig de mirin
  • un raig de sake
  • un tros petit de gingebre
  • 2 grans d'all
  • cibulet
  • coriandre
  • un grapat de fulles de ruca
  • un grapat de fulles d'espinacs frescos
  • un grapat de fulles d'enciam de roure

PREPARACIÓ

  1. Tallem el porro i l'enciam a juliana. L'all sense germinat i el trosset de gingebre els tallarem a quadradets molt petits. El cibulet també el tallem molt petit.
  2. Tallem la cansalada ibèrica a quadradets i la posem en un pot. Hi tirarem un raig de mirin i un de sake, quan s'hagin evaporat una mica, hi afegirem les 4 cullerades de salsa de soja.
  3. Tot seguit, hi afegirem l'all i el gingebre i ho barrejarem tot bé. Després hi posarem el porro i l'enciam. Un cop s'ha estovat el porro i barrejat tot bé, hi afegirem el cibulet picat i ho reservarem.
  4. Mentrestant, estirarem les crestes. Quan s'hagi refredat el farcit ho anirem posant a sobre les crestes. Cal posar-ho cap al mig de la rodona. Amb una mica d'aigua ens remullarem els dits i anirem tancant les crestes formant mig cercles. Ho acabarem d'arrodonir amb els dits donant-li la forma de "gyoza".
  5. Marcarem les "gyozas" a la planxa per un cantó. Quan ja estiguin fetes tirarem un rajolí d'aigua i taparem la cassola perquè s'acabin de coure al vapor.
  6. Les acompanyarem amb amanida (ruca, espinacs i enciam) i herbes aromàtiques (cibulet i coriandre).
Anar al contingut