Galetes de taronja

Imatge recepta de Galetes de taronja
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Afegir fruita a les preparacions, tant dolces com salades, en aquest cas la pell de la taronja, és enriquir-les en minerals i fibra. Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 125 g sucre llustre ( 100 g glacejat i 25 g massa) 

    100 g mantega (70 g + 30 g pomada) 

    70 g farina fluixa 

    50 g sucre  

    19 g midó de blat de moro (15 g massa i 4 g crema) 

    3 ous 

    3 taronges 

PREPARACIÓ

  1. Per començar posarem un ou a bullir que ens servirà per fer la massa més endavant. 
  2. Fem la crema de taronja. Blanquegem dos ous amb varetes i a mig fer hi afegim 50 g de sucre. Quan ja estan blanquejats, al mateix bol hi posem la ratlladura d'una taronja i el suc de mitja (que colarem perquè no hi entrin els pinyols). Ho barregem. 
  3. Al bol hi afegim 30 g de mantega pomada i 4 g de midó de blat de moro. Ho tornem a barrejar amb varetes. Ara aboquem el contingut del bol en un pot i el posem al foc fins que agafi textura de crema. 
  4. Un cop cuita, passem la crema a un recipient perquè es refredi i la tapem amb paper film a pell perquè no s'hi faci una capa dura. Quan estigui temperada la posarem dins una mànega pastissera a la nevera. 
  5. Farem la massa. En un bol hi tamisem 75 g de farina fluixa i 15 g de midó de blat de moro.  
  6. Després hi afegim 70 g de mantega pomada i 25 g de sucre llustre. Ho barregem fins que agafi una textura sorrenca.  
  7. Hi ratllem la pela d'una taronja i ho integrem.  
  8. Traurem l'ou que teníem bullint i el posarem en gel per tallar-ne la cocció. Un cop fred, afegim el rovell a la massa. Ho integrem. 
  9. Estendrem la massa entre dos papers sulfurats i l'aixafarem amb un corró fins a un gruix d'uns 2 mm. La posarem al congelador uns 45' perquè agafi consistència. 
  10. Un cop passat aquest temps, traurem els dos papers sulfurats i amb un tallapastes d'uns 3,5 cm farem les galetes. Les anirem posant en una safata amb un paper sulfurat i les enfornarem 8 minuts a 160 º. 
  11. Quan ja tinguem les galetes temperades les farcirem. Agafarem la crema que tenim a la nevera i anirem posant crema a cada galeta i afegint-ne una altra al damunt. Les anirem posant sobre una reixeta. 
  12. Farem el glacejat. En un bol hi posem 100 g de sucre llustre i el suc d'una taronja que espremem (uns 30 ml). 
  13. Cobrim les galetes amb el glacejat i deixem que s'escorri el líquid sobrer. Les enfornem amb el forn apagat durant 1 minut.  
  14. Ja les tindrem cuites per menjar. 
Anar al contingut