Filet amb salsa de vi ranci
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sílvia Llinàs
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'Orquestra, Argentona
INGREDIENTS
- 500 g de filet de vedella
- 1 got de vi ranci
- 3 pastanagues
- 3 cebes
- 100 g de xampinyons
- sal, pebre
- oli d'oliva i mantega
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu el filet i reserveu-ne els retalls.
Per fer la salsa de vi ranci, en un cassó amb oli abundant i una mica de mantega, fregiu els retalls del filet.
Quan estiguin rossos, afegiu-hi la ceba i la pastanaga, tot tallat a daus.
Quan estiguin tot daurat, poseu-hi els xampinyons laminats, el vi ranci i l'aigua i deixeu-ho coure durant una hora.
Seguidament, coleu el brou i deixeu-lo coure fins que redueixi i quedi com una salsa.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregiu el filet, ja salpebrat, fins que quedi ben daurat.
I ja per acabar, emplateu el filet, tallat per la meitat i salseu-lo amb la salsa de vi ranci.
Per fer la salsa de vi ranci, en un cassó amb oli abundant i una mica de mantega, fregiu els retalls del filet.
Quan estiguin rossos, afegiu-hi la ceba i la pastanaga, tot tallat a daus.
Quan estiguin tot daurat, poseu-hi els xampinyons laminats, el vi ranci i l'aigua i deixeu-ho coure durant una hora.
Seguidament, coleu el brou i deixeu-lo coure fins que redueixi i quedi com una salsa.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregiu el filet, ja salpebrat, fins que quedi ben daurat.
I ja per acabar, emplateu el filet, tallat per la meitat i salseu-lo amb la salsa de vi ranci.