Filet amb salsa de vi ranci

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sílvia Llinàs
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'Orquestra, Argentona

INGREDIENTS

  • 500 g de filet de vedella
  • 1 got de vi ranci
  • 3 pastanagues
  • 3 cebes
  • 100 g de xampinyons
  • sal, pebre
  • oli d'oliva i mantega

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu el filet i reserveu-ne els retalls.

Per fer la salsa de vi ranci, en un cassó amb oli abundant i una mica de mantega, fregiu els retalls del filet.

Quan estiguin rossos, afegiu-hi la ceba i la pastanaga, tot tallat a daus.

Quan estiguin tot daurat, poseu-hi els xampinyons laminats, el vi ranci i l'aigua i deixeu-ho coure durant una hora.

Seguidament, coleu el brou i deixeu-lo coure fins que redueixi i quedi com una salsa.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregiu el filet, ja salpebrat, fins que quedi ben daurat.

I ja per acabar, emplateu el filet, tallat per la meitat i salseu-lo amb la salsa de vi ranci.
Anar al contingut