Falafel (Croquetes de cigrons) - Síria
- Programa: Karakia
- Cuina: Hani Sarkis, Barcelona
INGREDIENTS
- 250 g de cigrons cuits
- 4 cebes tendres
- 2 alls
- julivert
- menta fresca
- coriandre fresc
- pebre de Caiena
- comí mòlt
- coriandre mòlt
- llevat en pols
- oli
PREPARACIÓ
Piqueu les cebes tendres, els alls, el julivert, el coriandre fresc i la menta fresca. Barregeu-ho amb les espècies mòltes. La quantitat de condimentació dependrà del paladar.
Afegiu a la barreja una culleradeta de llevat en pols. Us anirà molt més bé si feu servir un minipímer, d'aquesta manera la pasta us quedarà fina i homogènia.
Deixeu-la refredar a la nevera un parell d'hores. Aneu-ne agafant porcions de la mida d'una mandonguilla i doneu-hi una forma arrodonida amb les mans.
En una paella de vores altes, o encara millor en una fregidora, fregiu els falàfels uns 4 o 5 minuts, fins que us quedin torrats.
Deixeu-los sobre paper de cuina perquè perdin l'excés d'oli.
Serviu-ne 5 o 6 boles, damunt d'un llit d'enciam i unes quantes rodanxes de tomàquet, amb una mica de salsa de sèsam per sobre de cada peça i fulles de julivert trinxat per decorar.
Afegiu a la barreja una culleradeta de llevat en pols. Us anirà molt més bé si feu servir un minipímer, d'aquesta manera la pasta us quedarà fina i homogènia.
Deixeu-la refredar a la nevera un parell d'hores. Aneu-ne agafant porcions de la mida d'una mandonguilla i doneu-hi una forma arrodonida amb les mans.
En una paella de vores altes, o encara millor en una fregidora, fregiu els falàfels uns 4 o 5 minuts, fins que us quedin torrats.
Deixeu-los sobre paper de cuina perquè perdin l'excés d'oli.
Serviu-ne 5 o 6 boles, damunt d'un llit d'enciam i unes quantes rodanxes de tomàquet, amb una mica de salsa de sèsam per sobre de cada peça i fulles de julivert trinxat per decorar.