Estofat de vedella amb fonoll

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El bulb del fonoll és una hortalissa molt lleugera, rica en fibra, vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1/2 llata de vedella d'uns  800 g

    600 g  de patates ratte

    12 cebes 

    3 tomàquets de penjar

    1 cabeça d'alls

    1 l  de brou de carn 

    Ametlla torrada

    1 presa de xocolata 70%

    5 branques de julivert

    Un raig de conyac

    Un raig de vi ranci

    Oli OVE

    Sal

    Pebre negre

    Llorer

     

    PER A LA SALSA DE FONOLL

    2 iogurts grecs

    1/2 bulb de fonoll

    10 fulles de menta

    Vinagre de poma

     Pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Tallem a juliana 12 cebes (En fem més de les que necessitem per tenir ja ceba enrossida per una altra preparació).
  2. Les enrossim uns 40 minuts en una cassola amb oli OVE.
  3. Quan s'hagi enrossit, retirem la ceba que no ens calgui.
  4. Aixequem sucres amb una mica de vi ranci.
  5. Ratllem a sobre la ceba tres tomacons de penjar.
  6. Freguem a la cassola una cabeça d'alls tallada per la meitat i la deixem per aromatitzar-la.
  7. Perfumem la ceba amb una fulla de llorer i pebre negre.
  8. Tallem 1/2 llata de carn vedella a daus. La salpebrem.
  9. Afegim la carn a la cassola.
  10. Escalfem 1 litre de brou de carn a una cassola.
  11. Aixequem sucres amb un rajolí de conyac.
  12. Aboquem a la cassola el brou ja calent, i ho deixem 90 minuts a foc lent i la cassola tapada.
  13. Tallem les patates i les afegim a la cassola abans no s'hagi fet la carn, quan quedin uns 20 minuts de cocció.
  14. Afegim a la cassola una mica de romaní.
  15. Fem una picada amb xocolata, ametlles, pebre, sal i una miqueta de julivert picat.
  16. Aboquem la picada a la cassola i, un cop feta la carn, la retirem del foc.
  17. Fem una salsa amb iogurt grec (2 unitats), mig bulb de fonoll picat molt prim, una generosa quantitat de pebre, una mica de vinagre de poma i unes fulles de menta picada. Ho remenem tot i ho reservem en un bol.
  18. Ja podem servir l'estofat amb la salsa de fonoll per sobre.
Anar al contingut