Estofat de vedella amb carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les carxofes són un aliment molt lleuger, destaquen per les substàncies reguladores que contenen i l'alt contingut en fibra i en minerals com el sodi, el potassi o el fòsforAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de carn de vedella
8 carxofes
2 porros
2 pastanagues
1 manat de raves
20 g nous
20 g ametlles torrades
2 llimones
Vi ranci
Vi negre
Anís sec
Farina
Menta
Julivert
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- En un bol gros, hi posem aigua amb gel, el suc d'una llimona i julivert.
- Netegem 8 carxofes i en reservem les fulles descartades.
- Posem les carxofes netes dins del bol i les reservem.
- Netegem i tallem a mida macedònia dos porros i una pastanaga.
- En una olla de pressió, posem les fulles de carxofes amb la pell d'una llimona, un manat de julivert i dos litres d'aigua mineral.
- Ho tapem i ho coem 15 minuts a partir del moment en què l'olla comenci a xiular.
- Colem el brou i el reservem.
- Posem una cassola al foc amb una mica d'oli OVE.
- Salpebrem i enfarinem la carn en un plat.
- Marquem la carn a la cassola i la reservem.
- Sofregim a la cassola on abans hi havia la carn, un manat de raves nets. Els més grossos, els podem tallar per la meitat.
- Desglacem els raves amb vi ranci, una mica d'anís sec i un raig de vi negre.
- Un cop s'ha evaporat l'alcohol dels tres vins, afegim la carn a la cassola i 2 litres de caldo.
- Deixem que la carn faci xup-xup durant 2 hores.
- Escorrem bé les carxofes. Les tallem a quarts i les afegim a la cassola. Ho deixem coure 15 minuts.
- En un morter piquem 20 g de nous i 20 g d'ametlles torrades.
- Ho afegim tot a la cassola i que faci xup-xup 2 minuts.
- Piquem una mica de menta i de julivert.