Estofat de vedella amb carxofes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les carxofes són un aliment molt lleuger, destaquen per les substàncies reguladores que contenen i l'alt contingut en fibra i en minerals com el sodi, el potassi o el fòsforAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 kg de carn de vedella

    8 carxofes

    2 porros

    2 pastanagues

    1 manat de raves

    20 g nous

    20 g ametlles torrades

    2 llimones

    Vi ranci

    Vi negre

    Anís sec

    Farina

    Menta

    Julivert

    Oli OVE

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. En un bol gros, hi posem aigua amb gel, el suc d'una llimona i julivert.
  2. Netegem 8 carxofes i en reservem les fulles descartades.
  3. Posem les carxofes netes dins del bol i les reservem.
  4. Netegem i tallem a mida macedònia dos porros i una pastanaga.
  5. En una olla de pressió, posem les fulles de carxofes amb la pell d'una llimona, un manat de julivert i dos litres d'aigua mineral.
  6. Ho tapem i ho coem 15 minuts a partir del moment en què l'olla comenci a xiular.
  7. Colem el brou i el reservem.
  8. Posem una cassola al foc amb una mica d'oli OVE.
  9. Salpebrem i enfarinem la carn en un plat.
  10. Marquem la carn a la cassola i la reservem.
  11. Sofregim a la cassola on abans hi havia la carn, un manat de raves nets. Els més grossos, els podem tallar per la meitat.
  12. Desglacem els raves amb vi ranci, una mica d'anís sec i un raig de vi negre.
  13. Un cop s'ha evaporat l'alcohol dels tres vins, afegim la carn a la cassola i 2 litres de caldo.
  14. Deixem que la carn faci xup-xup durant 2 hores.
  15. Escorrem bé les carxofes. Les tallem a quarts i les afegim a la cassola. Ho deixem coure 15 minuts.
  16. En un morter piquem 20 g de nous i 20 g d'ametlles torrades.
  17. Ho afegim tot a la cassola i que faci xup-xup 2 minuts.
  18. Piquem una mica de menta i de julivert.
Anar al contingut