Espàrrecs blancs amb crema d'ametlles

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els espàrrecs blancs en conserva destaquen per l'alt contingut d'aigua i de fibra, són molt lleugers i amb certes propietats diürètiques.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 pots d'espàrrecs blancs 

    125 g ametlles fregides salades  

    60 g ametlla marcona 

    2 llimones  

    40 ml oli OVE  

    Mantega  

PREPARACIÓ

  1. Obrim 2 pots d'espàrrecs blancs gruixuts. Guardem el líquid dels espàrrecs i reservem els espàrrecs dins un colador amb plat un a sota. 
  2. Posem en un got batedor 230 ml de l'aigua d'espàrrecs, el suc de 1/2 llimona, 60 g d'ametlla marcona sense torrar i 2 grapats d'ametlla fregida salada. Ho triturem tot. 
  3. Hi afegim de mica en mica, i mentre anem emulsionant la barreja, 40 ml d'oli OVE. 
  4. Colem la salsa en un passapuré o colador xinès. 
  5. Posem a escalfar en una paella 2 daus de mantega. 
  6. Quan la mantega s'hagi desfet, hi afegim els espàrrecs a petits grapats per no amuntegar-los. Els anem marcant i reservant.  
  7. Tallem a mida de mossegada els espàrrecs torrats.  
  8. Tirem la salsa per sobre dels espàrrecs.  
  9. Acabem el plat amb un grapat d'ametlla fregida salada picada a ganivet i una mica de pell de llimona ratllada.
     
Anar al contingut