Espàrrecs amb cansalada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els espàrrecs tenen poques calories i són rics en vitamines i minerals, dels quals destaca el potassi, cosa que els dona propietats diürètiques.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 3 manats d'espàrrecs verds  

    100 g pernil salat 

    100 ml oli OVE 

    80 g ametlles torrades sense sal 

    30 g cansalada curada 

    3 grans d'all 

    1 ou 

    Menta 

    Julivert 

    Vinagre de poma 

    Oli OVE 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem al foc una olla amb aigua i preparem una safata amb aigua, glaçons i sal. Mentre l'aigua arrenca el bull, rentem i tallem 3 manats d'espàrrecs verds gruixuts. 
  2. Quan l'aigua bull, hi afegim sal i els espàrrecs nets. Els escaldem durant un minut. 
  3. Passat el minut, traiem els espàrrecs de l'olla i els posem a la safata amb aigua i gel per tallar la cocció. 
  4. Quan els espàrrecs estan freds, els traiem de l'aigua, els eixuguem amb un drap i els reservem. 
  5. Fem una emulsió de menta posant al got del batedor: un ou que trenquem, un polsim de sal, una cullerada de vinagre de poma. Turbinem una mica i hi afegim a poc a poc 100 ml d'oli OVE. 
  6. Quan tenim l'emulsió feta, agafem unes fulles de menta, les rentem i les afegim al got batedor. Turbinem una mica més i reservem l'emulsió en un bol. 
  7. Posem al foc una cassola ampla. Mentre s'escalfa, tallem a daus petits 30 g de cansalada curada i aixafem 3 grans d'all. 
  8. Afegim a la cassola els grans d'all i la cansalada tallada i els saltem. 
  9. Aprofitem per tallar també a daus petits 100 g de pernil salat, i, un cop la cansalada està saltada afegim a la cassola el pernil tallat i els espàrrecs. Ho saltem durant un parell de minuts i retirem del foc. 
  10. Posem en un morter 80 g d'ametlles torrades sense sal i sense pell. Les piquem una mica i les reservem.  
  11. Agafem unes fulles de julivert, les rentem amb aigua i les piquem amb un ganivet. 
  12. Emplatem posant els espàrrecs, els acompanyem de trossets de cansalada i de pernil, napem amb l'emulsió de menta i acabem posant ametlla picada i julivert picat per sobre. Bon profit! 
Anar al contingut