Pizza d'espàrrecs i porc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pasta de tomàquet conté una gran concentració de nutrients antioxidantsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    250 g de farina fluixa

    150 ml d'aigua

    7 g de llevat fresc

    5 g de sal

    Sèmola de blat dur                       

    400 g de costella de porc

    2 cullerades de pasta de tomàquet

    1 pot de tomàquet triturat

    1 cullerada de pebre vermell fumat dolç

    1 gra d'all

    1 fulla de llorer

    1 pastanaga

    1 porro

    1 pot d'espàrrecs blancs

    1 mozzarella                      

    Alfàbrega fresca

    Pebre negre

    Sal

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Escalfem en un pot 150 ml d'aigua perquè quedin tebis.
  2. Posem en un bol 250 g de farina fluixa i aigua tèbia.
  3. Hi afegim 7 grams de llevat fresc i ho pastem.
  4. Fem una bola de la massa i la deixem reposar 30 minuts a sobre de la fusta, tapada amb un drap.
  5. La pastem de nou i hi afegim 5 g de sal .
  6. Funyim la massa i la posem en un recipient tancat, però que hi vagi grossa, ja que pot duplicar o triplicar el volum que fa.
  7. La deixem reposar 12 hores a la nevera.
  8. Tallem 1 porro i 1 pastanaga a mida de macedònia.
  9. Tirem a l'olla de pressió el porro, la pastanaga i 1 costella de porc.
  10. Ho cobrim amb aigua i ho tapem. Deixem que bulli 30 minuts, comptats a partir del moment en què l'olla comenci a xiular.
  11. Quan estigui fet, hi apaguem el foc i, sense obrir l'olla, deixem que reposi 15 minuts.
  12. Tirem un pot de tomàquet triturat en una paella i deixem que redueixi 15 minuts.
  13. Hi abaixem el foc i hi posem 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç, dues cullerades de pasta de tomàquet, un gra d'all i una fulla de llorer.
  14. Hi deixem el foc baix 10 minuts més.
  15. Obrim l'olla de pressió i desossem la carn. Guardem el brou en un pot a la nevera per a una altra recepta.
  16. Tallem la carn desossada.
  17. Escampem una mica de sèmola a la fusta i recuperem la massa de la nevera. Hi donem forma arrodonida.
  18. Passem la massa amb forma de pizza a un paper sulfurat.
  19. Posem salsa de tomàquet per sobre la pizza.
  20. Fiquem la pizza al forn, a terra, que és el lloc que està més calent. Hi fem una primera cocció de 10 minuts.
  21. Tallem una mozzarella a bastonets i els deixem escórrer en un colador de malla fina.
  22. Distribuïm els bastonets de mozzarella i la costella per sobre la pizza que teníem al forn.
  23. Tornem a enfornar la pizza a 270º a sobre de la reixeta al 1r nivell del forn durant uns quants minuts més.
  24. Un cop passat el temps, traiem la pizza del forn i la deixem en una reixeta perquè hi circuli aire per sobre i per sota.
  25. Obrim un pot d'espàrrecs i els escorrem.
  26. Els tallem a làmines llargues amb un pelador.
  27. Els afegim a la pizza.
  28. Hi afegim unes quantes fulles d'alfàbrega, sal, pebre negre i oli OVE.
Anar al contingut