Pizza d'espàrrecs i porc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pasta de tomàquet conté una gran concentració de nutrients antioxidantsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g de farina fluixa
150 ml d'aigua
7 g de llevat fresc
5 g de sal
Sèmola de blat dur
400 g de costella de porc
2 cullerades de pasta de tomàquet
1 pot de tomàquet triturat
1 cullerada de pebre vermell fumat dolç
1 gra d'all
1 fulla de llorer
1 pastanaga
1 porro
1 pot d'espàrrecs blancs
1 mozzarella
Alfàbrega fresca
Pebre negre
Sal
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Escalfem en un pot 150 ml d'aigua perquè quedin tebis.
- Posem en un bol 250 g de farina fluixa i aigua tèbia.
- Hi afegim 7 grams de llevat fresc i ho pastem.
- Fem una bola de la massa i la deixem reposar 30 minuts a sobre de la fusta, tapada amb un drap.
- La pastem de nou i hi afegim 5 g de sal .
- Funyim la massa i la posem en un recipient tancat, però que hi vagi grossa, ja que pot duplicar o triplicar el volum que fa.
- La deixem reposar 12 hores a la nevera.
- Tallem 1 porro i 1 pastanaga a mida de macedònia.
- Tirem a l'olla de pressió el porro, la pastanaga i 1 costella de porc.
- Ho cobrim amb aigua i ho tapem. Deixem que bulli 30 minuts, comptats a partir del moment en què l'olla comenci a xiular.
- Quan estigui fet, hi apaguem el foc i, sense obrir l'olla, deixem que reposi 15 minuts.
- Tirem un pot de tomàquet triturat en una paella i deixem que redueixi 15 minuts.
- Hi abaixem el foc i hi posem 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç, dues cullerades de pasta de tomàquet, un gra d'all i una fulla de llorer.
- Hi deixem el foc baix 10 minuts més.
- Obrim l'olla de pressió i desossem la carn. Guardem el brou en un pot a la nevera per a una altra recepta.
- Tallem la carn desossada.
- Escampem una mica de sèmola a la fusta i recuperem la massa de la nevera. Hi donem forma arrodonida.
- Passem la massa amb forma de pizza a un paper sulfurat.
- Posem salsa de tomàquet per sobre la pizza.
- Fiquem la pizza al forn, a terra, que és el lloc que està més calent. Hi fem una primera cocció de 10 minuts.
- Tallem una mozzarella a bastonets i els deixem escórrer en un colador de malla fina.
- Distribuïm els bastonets de mozzarella i la costella per sobre la pizza que teníem al forn.
- Tornem a enfornar la pizza a 270º a sobre de la reixeta al 1r nivell del forn durant uns quants minuts més.
- Un cop passat el temps, traiem la pizza del forn i la deixem en una reixeta perquè hi circuli aire per sobre i per sota.
- Obrim un pot d'espàrrecs i els escorrem.
- Els tallem a làmines llargues amb un pelador.
- Els afegim a la pizza.
- Hi afegim unes quantes fulles d'alfàbrega, sal, pebre negre i oli OVE.