Escalopa milanesa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella és rica en ferro de bona assimilació i s'aconsella menjar-ne un cop per setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 bistecs de llom baix
500 g espaguetis sense gluten
250 g brou de carn
8 tomacons
3 cullerades de ceba caramel·litzada
2 pastanagues
1 got vi negre
1 gra d'all
1 fulla de llorer
alfàbrega
cibulet
oli OVE
sal
pebre blanc
Massa d'arrebossat
250 g aigua amb gas
150 g maizena
100 g farina d'arròs
10 g llevat en pols
3 ous
PREPARACIÓ
- Fem una massa d'arrebossat que ens quedarà com un "orly" o una "tempura", és a dir cruixent i esponjós. Per fer-la, barregem 150 g de maizena, 100 g de farina d'arròs i 10 g de llevat en pols.
- Batem 3 ous i els afegim al bol on tenim la barreja, juntament amb 250 g d'aigua amb gas i un polsim de sal. Ho remenem amb una forquilla fins que quedi tot ben integrat.
- Salpebrem quatre bistecs de llom baix de vedella i els reservem. També ho podríem fer amb porc o pollastre, si ho preferim.
- Pelem i tallem a rodelles molt fines 2 pastanagues. Les enrossim en una paella amb oli d'oliva verge extra, un all aixafat i una fulla de llorer.
- Quan la pastanaga hagi perdut fermesa i color, hi afegim tres cullerades soperes de ceba caramel·litzada i ho remenem. Aquesta ceba la podem tenir ja feta a la nevera o congelador. Si no en tenim, comptem que cal tallar molta ceba menuda i sofregir-la amb oli ove durant unes dues hores ben bones fins que quedi confitada.
- Netegem 8 tomacons, els ratllem rebutjant-ne la pell, i els afegim a la paella del sofregit.
- Ho remenem perquè cogui tot junt i, quan el tomacó hagi perdut la seva aigua, hi aboquem un raig de vi negre. Deixem que s'evapori i hi afegim 250 g de brou de carn. Remenem i, quan s'hagi begut tot el líquid, ho reservem. En total, el sofregit haurà cuit durant uns 15 minuts.
- Posem aigua en una cassola alta i, quan bulli, hi coem els espaguetis sense gluten. Un cop cuits, els escorrem i els reservem.
- Tallem alfàbrega i cibulet. Una meitat l'afegim a la massa de l'arrebossat, i l'altra meitat la reservem.
- Posem força oli d'oliva verge extra en una paella i el posem a escalfar a foc viu.
- Omplim un plat amb maizena i hi arrebossem un bistec, espolsant-lo bé després, per treure'n l'excés. Un cop fet, l'empapem amb la barreja líquida de l'arrebossat i el fregim a la paella amb l'oli ben calent. I arribats en aquest punt, hem d'anar ràpid que no se'ns cremi: volta i volta, i el posem en un plat amb paper absorbent. L'arrebossat ha de quedar claret. Ho fem així amb la resta de bistecs.
- Servim posant els espaguetis en un plat, l'escalopa a damunt juntament amb el sofregit i una mica de cibulet i alfàbrega picadeta.