Empedrat de vedella

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de vedella és molt rica en ferro i vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a la formació i manteniment dels glòbuls vermellsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 1 peça de culatí de vedella
  • 1 carbassó
  • 1 branca d'api
  • 250 g pèsols pelats
  • 1 escarola
  • 1 l aigua mineral
  • 100 g sal
  • 2 cullerades tàperes
  • 10 ml salsa Perrins
  • Coriandre
  • Pebre verd
  • Oli OVE
  • 20 ml vinagre blanc
  • Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Polim el tall de culatí de vedella.
  2. Posem la carn en un recipient amb aigua i sal (100 g de sal per un litre d'aigua mineral).
  3. Deixem la carn submergida una hora.
  4. Eixuguem la carn i l'emboliquem amb un drap net i sec.
  5. Deixem la carn embolicada sobre una safata amb reixeta i la portem a la nevera durant 48h. Però a les 24 hores la capgirem i l'eixuguem. Si cal, li canviem el drap.
  6. Passades les 48 hores, tallem la carn a làmines el més fines possible.
  7. Posem una olla al foc amb aigua mineral i un bol amb aigua i gel.
  8. Tallem a daus petits 1 branca d'api neta.
  9. Fem boles d'1 carbassó net amb l'ajuda d'un bolejador. Si no tenim bolejador, el podem tallar a daus.
  10. Quan l'aigua bull, hi tirem el carbassó, l'api net i 250 g de pèsols nets. Ho escaldem durant 1 minut.
  11. Passat el temps, repesquem les verdures i les posem al  bol amb aigua i gel.
  12. Colem les verdures per treure'nl'excés d'aigua.
  13. En un bol posem les làmines de culatí i les verdures.
  14. Piquem dues cullerades de tàperes i les afegim al bol.
  15. Hi afegim una mica de pebre verd.
  16. Preparem una vinagreta amb 20 ml de vinagre blanc, 10 ml de salsa Perrins i 20 ml d'oli OVE.
  17. Afegim la vinagreta al bol de l'empedrat.
  18. Emplatem amb una base de brots frescos d'escarola i tot seguit, l'empedrat.
  19. Acabem el plat amb unes fulles de coriandre fresc picat.
Anar al contingut