Empedrat de vedella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella és molt rica en ferro i vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a la formació i manteniment dels glòbuls vermellsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 1 peça de culatí de vedella
- 1 carbassó
- 1 branca d'api
- 250 g pèsols pelats
- 1 escarola
- 1 l aigua mineral
- 100 g sal
- 2 cullerades tàperes
- 10 ml salsa Perrins
- Coriandre
- Pebre verd
- Oli OVE
- 20 ml vinagre blanc
-
Sal
PREPARACIÓ
- Polim el tall de culatí de vedella.
- Posem la carn en un recipient amb aigua i sal (100 g de sal per un litre d'aigua mineral).
- Deixem la carn submergida una hora.
- Eixuguem la carn i l'emboliquem amb un drap net i sec.
- Deixem la carn embolicada sobre una safata amb reixeta i la portem a la nevera durant 48h. Però a les 24 hores la capgirem i l'eixuguem. Si cal, li canviem el drap.
- Passades les 48 hores, tallem la carn a làmines el més fines possible.
- Posem una olla al foc amb aigua mineral i un bol amb aigua i gel.
- Tallem a daus petits 1 branca d'api neta.
- Fem boles d'1 carbassó net amb l'ajuda d'un bolejador. Si no tenim bolejador, el podem tallar a daus.
- Quan l'aigua bull, hi tirem el carbassó, l'api net i 250 g de pèsols nets. Ho escaldem durant 1 minut.
- Passat el temps, repesquem les verdures i les posem al bol amb aigua i gel.
- Colem les verdures per treure'nl'excés d'aigua.
- En un bol posem les làmines de culatí i les verdures.
- Piquem dues cullerades de tàperes i les afegim al bol.
- Hi afegim una mica de pebre verd.
- Preparem una vinagreta amb 20 ml de vinagre blanc, 10 ml de salsa Perrins i 20 ml d'oli OVE.
- Afegim la vinagreta al bol de l'empedrat.
- Emplatem amb una base de brots frescos d'escarola i tot seguit, l'empedrat.
- Acabem el plat amb unes fulles de coriandre fresc picat.