Empedrat de cigrons i fonoll
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Actualment els cigrons es consideren un aliment amb proteïna completa; només els falta una mica d'un dels aminoàcids essencials, que segur que es completarà amb els altres ingredients.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g cigró menut sec
200 g formatge d'ovella en salaó
100 g sucre
4 ous
1 bulb de fonoll
1 cogombre
1 gra d'all
Colatura d'anxova
Vinagre vell
Alfàbrega
Farigola
Llorer
Olives
Oli d'oliva verge extra
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem els cigrons en remull durant 24 hores amb aigua mineral.
- Els posem a coure en una olla de pressió amb aigua mineral. L'ha de cobrir fins a tres dits per damunt del cigró. Ha de coure 35 minuts i reposar durant 2 hores.
- Posem un all pelat i laminat, en una paella amb oli calent. Que balli amb una fulla de llorer, un branquilló de farigola i una mica de pebre negre. Quan es comenci a enrossir, hi posem 4 taps de colatura d'anxova i un raig de vinagre vell. Hi afegim unes fulles d'alfàbrega i quan estigui cuit, ho deixem reposar.
- Posem 200 ml de vinagre vell al foc, juntament amb 100 g de sucre, fins que es dissolgui.
- Laminem el bulb de fonoll a una mida ben prima.
- Traiem les llavors del cogombre i el tallem a rodelles fines. Les posem en un bol amb un grapat de sal. Ho treballem amb les mans fins que tregui el suc. Ho esbandim per treure'n l'excés de sal, ho espremem bé per treure'n l'excés d'aigua i ho posem en un bol, on afegim el fonoll i el vinagre dissolt amb sucre. Ho remenem i deixem que s'impregnin els sabors.
- Bullim els ous amb aigua, un polsim de sal i un rajolí de vinagre. Quan comenci el bull, hem de comptar 8 minuts.
- Pelem el tomàquet i el tallem a mida macedònia.
- Ajuntem els cigrons, el fonoll i el cogombre escorreguts, els ous ratllats, l'all amb la seva salsa i el tomàquet.
- Ho servim amb un raig d'oli, el formatge tallat a daus, unes olives i unes flors d'alfàbrega.