Empedrat de cigrons i fonoll

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Actualment els cigrons es consideren un aliment amb proteïna completa; només els falta una mica d'un dels aminoàcids essencials, que segur que es completarà amb els altres ingredients.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    300 g cigró menut sec

    200 g formatge d'ovella en salaó

    100 g sucre

    4 ous

    1 bulb de fonoll

    1 cogombre

    1 gra d'all

    Colatura d'anxova

    Vinagre vell

    Alfàbrega

    Farigola

    Llorer

    Olives

    Oli d'oliva verge extra

    Pebre negre

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Posem els cigrons en remull durant 24 hores amb aigua mineral.
  2. Els posem a coure en una olla de pressió amb aigua mineral. L'ha de cobrir fins a tres dits per damunt del cigró. Ha de coure 35 minuts i reposar durant 2 hores.
  3. Posem un all pelat i laminat, en una paella amb oli calent. Que balli amb una fulla de llorer, un branquilló de farigola i una mica de pebre negre. Quan es comenci a enrossir, hi posem 4 taps de colatura d'anxova i un raig de vinagre vell. Hi afegim unes fulles d'alfàbrega i quan estigui cuit, ho deixem reposar.
  4. Posem 200 ml de vinagre vell al foc, juntament amb 100 g de sucre, fins que es dissolgui.
  5. Laminem el bulb de fonoll a una mida ben prima.
  6. Traiem les llavors del cogombre i el tallem a rodelles fines. Les posem en un bol amb un grapat de sal. Ho treballem amb les mans fins que tregui el suc. Ho esbandim per treure'n l'excés de sal, ho espremem bé per treure'n l'excés d'aigua i ho posem en un bol, on afegim el fonoll i el vinagre dissolt amb sucre. Ho remenem i deixem que s'impregnin els sabors.
  7. Bullim els ous amb aigua, un polsim de sal i un rajolí de vinagre. Quan comenci el bull, hem de comptar 8 minuts.
  8. Pelem el tomàquet i el tallem a mida macedònia.
  9. Ajuntem els cigrons, el fonoll i el cogombre escorreguts, els ous ratllats, l'all amb la seva salsa i el tomàquet.
  10. Ho servim amb un raig d'oli, el formatge tallat a daus, unes olives i unes flors d'alfàbrega.
Anar al contingut