Cues de rap amb crosta de ceps
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Fibla
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Dom (Hotel Bel Air), Castelldefels
INGREDIENTS
- 4 cuetes de rap
- 4 llesques de pa de motlle
- 250 g de ceps
- 50 g de ceps secs
- julivert
- 2 alls
- 1 ceba, 1 porro
- 4 tomàquets
- clara d'ou i farina
- 4 patates
- sal, pebre i oli
PREPARACIÓ
Per començar poseu en un cassó amb una mica d'oli els tomàquets triturats, la ceba picada i el porro picat i deixeu-ho sofregir.
Després afegiu-hi uns quants ceps tallats a trossos i deixeu-ho reduir. Quan hagi reduït, coleu el brou i reserveu-lo.
Per fer el puré de patates, en un cassó amb aigua i sal bulliu les patates senceres i sense pelar. Quan estiguin cuites, deixeu-les refredar, peleu-les i aixafeu-les amb una forquilla.
Seguidament afegiu-hi el brou dels bolets i remeneu-ho bé.
Per fer la crosta de ceps, poseu els ceps secs en un bol i tritureu-los amb el túrmix.
Tot seguit, afegiu-hi el pa de motlle, el julivert i els alls, laminats i fregits, i torneu-ho a triturar amb el túrmix.
A continuació, salpebreu les cuetes de rap, enfarineu-les, passeu-les per clara d'ou i arrebosseu-les amb la crosta de ceps.
Després, poseu-les en una safata i deixeu-les coure al forn a uns 200 graus durant 4 minuts. Seguidament, doneu la volta a les cuetes i deixeu-les coure durant 4 minuts més.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu la resta de ceps.
I ja per acabar, emplateu el rap tallat a rodanxes, salseu-lo amb el brou de ceps i al costat poseu-hi el puré de patata i ceps.
Després afegiu-hi uns quants ceps tallats a trossos i deixeu-ho reduir. Quan hagi reduït, coleu el brou i reserveu-lo.
Per fer el puré de patates, en un cassó amb aigua i sal bulliu les patates senceres i sense pelar. Quan estiguin cuites, deixeu-les refredar, peleu-les i aixafeu-les amb una forquilla.
Seguidament afegiu-hi el brou dels bolets i remeneu-ho bé.
Per fer la crosta de ceps, poseu els ceps secs en un bol i tritureu-los amb el túrmix.
Tot seguit, afegiu-hi el pa de motlle, el julivert i els alls, laminats i fregits, i torneu-ho a triturar amb el túrmix.
A continuació, salpebreu les cuetes de rap, enfarineu-les, passeu-les per clara d'ou i arrebosseu-les amb la crosta de ceps.
Després, poseu-les en una safata i deixeu-les coure al forn a uns 200 graus durant 4 minuts. Seguidament, doneu la volta a les cuetes i deixeu-les coure durant 4 minuts més.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu la resta de ceps.
I ja per acabar, emplateu el rap tallat a rodanxes, salseu-lo amb el brou de ceps i al costat poseu-hi el puré de patata i ceps.