Cua de vaca estofada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella és una carn vermella molt rica en el tipus de ferro que el nostre organisme absorbeix fàcilment.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 cua de vaca (vedella del Pirineu)
1 cullerada de mantega
1 ampolla de vi negre
1 pastanaga
1 ceba de Figueres
1 porro
1 pebrot verd italià
1 cabeça d'alls
200 g de brou de carn
3 litres d'aigua mineral
1 presa de xocolata (70%)
llorer
romaní
pebre negre
sal
oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
Amb oli bullent fregim la cua en una cassola fins que ens quedi torrada per fora. La retirem i la reservem.
Tallem les verdures (la pastanaga, la ceba, el porro, el pebrot i la cabeça d'alls) en trossos grans i les posem dins una olla de pressió amb un raig d'oli. Un cop enrossides, hi afegim tota l'ampolla de vi negre, el llorer, el romaní i la cua, i deixem que faci xup-xup uns 5 minuts.
Ho cobrim d'aigua mineral calenta i ho tapem amb la tapa de l'olla de pressió. Quan comenci a bullir, deixem que cogui 90 minuts a foc molt lent.
Passat aquest temps, retirem la cua. Agafem tot el suc i les verdures i ho triturem. Ho colem, ho posem en un altre pot al foc i ho deixem reduir durant uns vint minuts a foc viu. Quan hagi reduït a la meitat, ho lliguem amb la mantega i la xocolata i ja ho podem servir.