Crema de xocolata picant
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les cremes de fruits secs són un complement ideal per a esmorzars i berenars, ens donen moltíssima energia i aporten també molts nutrients; en destaquen els greixos saludablesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
200 g xocolata al 90%
300 ml crema d'ametlla
100 ml d'aigua
60 ml rom
3 bitxos
Pebre negre
80 g arròs
Taronja
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem dins d'un pot 300 ml de crema d'ametlles, 200 ml d'aigua, 3 bitxos petits frescos sencers i 3 voltes de pebre negre.
- Escalfem el pot sense que arribi a bullir. És important que la crema d'ametlla quedi ben desfeta.
- Ho tapem i ho deixem reposar perquè infusioni fins que la temperatura baixi a 40 graus.
- Agafem 200 g de xocolata al 90% de cacau i els partim a trossos.
- Posem la xocolata en el got del batedor. Incorporem els líquids infusionats al pot de la xocolata colant-los.
- Afegim 60ml de rom i ho batem ràpid sense aixecar el batedor de la base del got per evitar que agafi aire.
- Afegim un raig d'oli OVE a la barreja i ho remenem.
- Passem la barreja a les copes on ho servirem i ho deixem a la nevera durant dues hores i mitja com a mínim.
- Rentem en un bol d'aigua o sota l'aixeta 80 g d'arròs.
- Tirem en un pot amb aigua bullint els 80 g d'arròs i els coem 18 minuts.
- Colem l'arròs i l'estenem en una safata de forn on hi hem posat paper sulfurat a la base.
- Enfornem l'arròs 2 hores a 80 graus.
- Passades les 2 hores, traiem l'arròs del forn i deixem que es temperi.
- Escalfem dins una paella una bona quantitat d'oli OVE. Volem que arribi als 200 graus.
- Esmicolem l'arròs amb les mans per separar els grans.
- Preparem un plat amb paper absorbent per posar-hi els grans d'arròs un cop fregits.
- Un cop l'oli està calent, posem una part dels grans d'arròs en un colador i els fregim durant 10 segons. Un cop fregits els portem al plat amb paper absorbent. Repetim l'operació fins a fregir tot l'arròs.
- Traiem l'arròs del plat amb paper absorbent i el deixem en un altre plat sense paper.
- Traiem les copes amb el cremós de la nevera.
- Ratllem per sobre les copes la pell d'una taronja i acabem posant-hi el cruixent d'arròs.