Crema de xocolata picant

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les cremes de fruits secs són un complement ideal per a esmorzars i berenars, ens donen moltíssima energia i aporten també molts nutrients; en destaquen els greixos saludablesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    200 g xocolata al 90%

    300 ml crema d'ametlla

    100 ml d'aigua

    60 ml rom

    3 bitxos

    Pebre negre

    80 g arròs

    Taronja

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem dins d'un pot 300 ml de crema d'ametlles, 200 ml d'aigua, 3 bitxos petits frescos sencers i 3 voltes de pebre negre.
  2. Escalfem el pot sense que arribi a bullir. És important que la crema d'ametlla quedi ben desfeta.
  3. Ho tapem i ho deixem reposar perquè infusioni fins que la temperatura baixi a 40 graus.
  4. Agafem 200 g de xocolata al 90% de cacau i els partim a trossos.
  5. Posem la xocolata en el got del batedor. Incorporem els líquids infusionats al pot de la xocolata colant-los.
  6. Afegim 60ml de rom i ho batem ràpid sense aixecar el batedor de la base del got per evitar que agafi aire.
  7. Afegim un raig d'oli OVE a la barreja i ho remenem.
  8. Passem la barreja a les copes on ho servirem i ho deixem a la nevera durant dues hores i mitja com a mínim.
  9. Rentem en un bol d'aigua o sota l'aixeta 80 g d'arròs.
  10. Tirem en un pot amb aigua bullint els 80 g d'arròs i els coem 18 minuts.
  11. Colem l'arròs i l'estenem en una safata de forn on hi hem posat paper sulfurat a la base.
  12. Enfornem l'arròs 2 hores a 80 graus.
  13. Passades les 2 hores, traiem l'arròs del forn i deixem que es temperi.
  14. Escalfem dins una paella una bona quantitat d'oli OVE. Volem que arribi als 200 graus.
  15. Esmicolem l'arròs amb les mans per separar els grans.
  16. Preparem un plat amb paper absorbent per posar-hi els grans d'arròs un cop fregits.
  17. Un cop l'oli està calent, posem una part dels grans d'arròs en un colador i els fregim durant 10 segons. Un cop fregits els portem al plat amb paper absorbent. Repetim l'operació fins a fregir tot l'arròs.
  18. Traiem l'arròs del plat amb paper absorbent i el deixem en un altre plat sense paper.
  19. Traiem les copes amb el cremós de la nevera.
  20. Ratllem per sobre les copes la pell d'una taronja i acabem posant-hi el cruixent d'arròs.
Anar al contingut