Crema de mascarpone amb fruita

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    El mascarpone és un formatge fresc cremós molt energètic i ric en greixos, ja que s'elabora amb crema de llet i nata. Per tant, el seu consum ha de ser moderat i ocasional.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 llimes

    1 magrana 

    1 caqui       

    1 mandarina 

    3 ous

    50 g de sucre blanc

    250 g de mascarpone   

    200 g d'aigua mineral

    2 beines de vainilla

    3 fulles de gelatina

    menta

PREPARACIÓ

  1. En una safata hi posem tres fulles de gelatina amb aigua freda.
  2. Posem 200 g d'aigua mineral a escalfar.
  3. Traiem la polpa de dues beines de vainilla i les fiquem al pot d'aigua.
  4. Pelem un caqui i separem els grills de la polpa. En reservem els grills i afegim la polpa al pot d'aigua calenta.
  5. Al mateix pot, hi afegim el suc de dues llimes i la gelatina hidratada. Ho remenem fins que es desfaci i ho deixem temperar.
  6. Si en té, traiem el xerigot del formatge mascarpone amb un colador.
  7. Separem els rovells dels tres ous i guardem les clares per alguna altra recepta.
  8. Preparem un bany maria.
  9. Afegim al bol dels rovells 50 g de sucre blanc i els blanquegem amb les varetes elèctriques.
  10. Hi posem el formatge mascarpone en un bol i el batem amb les varetes per donar-l'hi textura.
  11. Posem el bol dels rovells blanquejats  al bany maria i ho remenem sense parar durant 3 minuts.
  12. Traiem el bol del bany maria i hi afegim el formatge batut. Ho remenem i ho introduïm en una mànega. Ho reservem a la nevera.
  13. Pelem i separem els grills d'una mandarina. Els distribuïm al fons dels gots on muntarem les postres.
  14. Fem el mateix amb una magrana. Els grans quedaran situats per sobre dels grills de mandarina.
  15. Hi afegim per  sobre els grills de caqui que teníem reservats.
  16. Hi afegim l'aigua amb gelatina fins que tapi la fruita i fiquem els gots a la nevera perquè qualli la barreja, uns 10 minuts.
  17. Acabem de muntar les postres hi afegint la crema de formatge amb la mànega.
  18. Ho rematem amb una mica de menta per sobre.
Anar al contingut