Crema de mandarina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Pels seus ingredients, aquestes postres no són especialment calòriquesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    5 mandarines

    4 rovells d'ou

    500 ml de llet

    70 g xocolata 70%

    70 g bocins de cacau

    50 g sucre

    25 g fècula de blat de moro

    Cardamom

    Sàlvia

PREPARACIÓ

  1. Posem al foc 500 ml de llet, una mica de cardamom aixafat (dues llavors) i sàlvia, i ho portem a ebullició. Un cop ha bullit, ho retirem del foc i ho deixem infusionar.
  2. Separem 4 rovells d'ou i els posem en un bol. Hi afegim 50 g de sucre i la ratlladura de la pell de 5 mandarines. Ho batem i ho reservem.
  3. Espremem les 5 mandarines, colem el suc i el posem en una gerra. El reservem.
  4. Posem en un got una part del suc de la mandarina amb 25 g de fècula de blat de moro. La dissolem evitant que quedin grumolls.
  5. Afegim al bol la resta de suc de mandarina i el suc de mandarina integrat amb la fècula de blat de moro. Ho integrem.
  6. Aboquem aquesta barreja en una cassola i la portem al foc. Ho coem a foc baix, remenant suaument fins a aconseguir una textura de crema.
  7. Colem la crema en una gerra.
  8. (opcional per refredar la crema) Sobre una placa de marbre, vessem la crema i la temperem removent-la per la superfície. Un cop temperada la tornem al bol i la servim a les cassoletes on la presentarem. Filmem els recipients a pell i els portem a la nevera.
  9. Desfem en un bany maria 70 g de xocolata 70%.
  10. Temperem la xocolata igual que la crema, estenent-la sobre el marbre perquè perdi temperatura. Un cop temperada, la tornem al bol, on fondrem 70 g de bocins de cacau.
  11. Posem la xocolata entre dues fulles guitarra i l'estenem bé amb l'ajut d'un corró per fer una làmina. Reservem així la xocolata durant 1 hora a temperatura ambient.
  12. Un cop ha passat l'hora, trossegem la xocolata.
  13. Traiem de la nevera els recipients amb la crema de mandarina. Posem els trossos de xocolata decorant la crema i ja la tenim llesta!
Anar al contingut