Coques fines especiades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El fonoll i l'anís contenen un oli essencial ric en anetol, una substància que pot ajudar a millorar la digestió i ajudar a eliminar els gasos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
200 g de farina
120 d'oli OVE
50 g de massa mare
30 g de sucre
5 g de llevat fresc
4 taronges
1 cullerada de sucre panela
1 cullerada de llavors d'anís
1 raig de moscatell
1 raig d'anís
fonoll
anís estrellat
gingebre
pela de llimona
aigua mineral
sucre
sal
PREPARACIÓ
- Posem a bullir en un pot 200 ml d'aigua mineral. Hi afegim un tros de gingebre tallat menut, 1 anís estrellat, 1 pell de llimona, fonoll i una culleradeta de llavors d'anís. Aturem el foc i ho deixem infusionar tapat durant 10 minuts.
- Barregem en un bol 200 g de farina i 30 g de sucre amb 120 g d'oli OVE i 50 g de massa mare. Ho amassem.
- Hi afegim 5 g de llevat fresc i ho amassem. Hi afegim 75 ml de la infusió colada. Ho amassem i ho deixem reposar durant 30 minuts tapat amb un drap.
- Hi afegim un pols de sal. Ho amassem i ho deixem reposar durant una hora més.
- Partim la massa per la meitat i la deixem reposar 30 minuts més tapada, en dos bols diferents.
- Pelem i tallem 4 taronges i les posem en un pot a foc baix amb un raig de moscatell, un raig d'anís i una cullerada de sucre panela. Ho deixem reduir.
- Donem forma de coca a les masses i les posem en una safata de forn amb paper sulfurat. Les enfornem a 180 ºC durant 20 minuts.
- Espolsem sucre per sobre les coques i les untem amb la melmelada de taronja.