Coques fines especiades

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El fonoll i l'anís contenen un oli essencial ric en anetol, una substància que pot ajudar a millorar la digestió i ajudar a eliminar els gasos.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g de farina 

    120 d'oli OVE

    50 g de massa mare

    30 g de sucre

    5 g de llevat fresc

    4 taronges    

    1 cullerada de sucre panela

    1 cullerada de llavors d'anís

    1 raig de moscatell

    1 raig d'anís     

    fonoll

    anís estrellat   

    gingebre

    pela de llimona

    aigua mineral

    sucre

    sal

PREPARACIÓ

  1. Posem a bullir en un pot 200 ml d'aigua mineral. Hi afegim un tros de gingebre tallat menut, 1 anís estrellat, 1 pell de llimona, fonoll i una culleradeta de llavors d'anís. Aturem el foc i ho deixem infusionar tapat durant 10 minuts.
  2. Barregem en un bol 200 g de farina i 30 g de sucre amb 120 g d'oli OVE i 50 g de massa mare. Ho amassem.
  3. Hi afegim 5 g de llevat fresc i ho amassem. Hi afegim 75 ml de la infusió colada. Ho amassem i ho deixem reposar durant 30 minuts tapat amb un drap.
  4. Hi afegim un pols de sal. Ho amassem i ho deixem reposar durant una hora més.
  5. Partim la massa per la meitat i la deixem reposar 30 minuts més tapada, en dos bols diferents.
  6. Pelem i tallem 4 taronges i les posem en un pot a foc baix amb un raig de moscatell, un raig d'anís i una cullerada de sucre panela. Ho deixem reduir.
  7. Donem forma de coca a les masses i les posem en una safata de forn  amb paper sulfurat. Les enfornem  a 180 ºC durant 20 minuts.
  8. Espolsem sucre per sobre les coques i les untem amb la melmelada de taronja.
Anar al contingut