Rostes d'ànec

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn d'ànec conté variades vitamines i minerals, en destaca el ferro, el zinc i les vitamines del grup B; també conté quantitats considerables de greix, sobretot concentrat a la pellAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    2 confits d'ànec  

    100 g foie celler  

    3 escalunyes  

    1 gra d'all  

    1 taronja  

    1 llimona 

    Conyac  

    Vi ranci  

    Orenga  

    Pebre negre  

    Farigola  

    Greix d'ànec  

    Cogombrets   

    Alls  confitats 

    Piparres 

    Torrades 

    Sal  

     

PREPARACIÓ

  1. Posem en una safata 2 confits d'ànec. Els enfornem a 180º durant 10 minuts. 
  2. Posem en una cassola baixa/paella una mica de greix d'ànec. El fonem. 
  3. Tallem molt fines 3 escalunyes. 
  4. Pelem un gra d'all i el laminen. 
  5. Afegim a la cassola on hem fos el greix d'ànec les escalunyes, l'all, una mica de farigola i una altra mica d'orenga. Ho enrossim.  
  6. Un cop enrossit ho desglacem amb un rajolí de conyac i un altre de vi ranci. 
  7. Traiem la pell dels confits i la posem en una safata de forn a sobre de paper sulfurat que cargolarem per un extrem.. 
  8. Enfornem les pells amb la safata inclinada (així el greix es decantarà).  Ho tindrem a 220º durant 20 minuts. 
  9. Esfilagarsem les cuixes d'ànec. 
  10. Afegim a la paella on tenim la resta d'ingredients les cuixes esfilagarsades. 
  11. Pelem una taronja i una llimona. 
  12. Traiem la part blanca de les peles. 
  13. Afegim a la paella les peles, una mica de sal i pebre. Ho deixem coure 10 minuts a foc baix i li donem 10 minuts més de repòs. 
  14. Afegim a la paella 100 g de foie celler en dauets. Ho integrem. 
  15. Posem paper sulfurat a la base d'una terrina. 
  16. Omplim la terrina amb el contingut de la paella. Tanquem la terrina amb les vores del paper i la portem a la nevera, on la tindrem 2 hores. 
  17. Tallem uns cogombrets avinagrats, unes piparres i uns alls confitats. Ho barregem en un plat i hi afegim una mica de farigola. 
  18. Tallem una porció del confit, la posem a sobre d'una torrada, tallem uns trossos de pell d'ànec i els posem per sobre amb una mica de la barreja d'avinagrats. Llest!!! 
Anar al contingut