Confit d'ànec amb cremós de nous

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn d'ànec conté variades vitamines i minerals, en destaca el ferro, el zinc i les vitamines del grup B; també conté quantitats considerables de greix, sobretot concentrades a la pell.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 confits d'ànec 

    500 ml de nata  

    250 ml brou d'au i carn reduïts  

    150 ml oli OVE  

    50 g sucre blanc  

    20 ml ratafia  

    15 nous  

    10 cebes de Figueres 

    10 beines de cardamom 

    2 branques de romaní 

    Vi ranci  

    Flor de sal 

    Cibulet 

    Pebre blanc 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent un oli de romaní. Posem 150 ml oli OVE i una branca de romaní a la cassola. Ho escalfem a uns 80º aproximadament i ho deixem coure 15'. Un cop cuit, reposarà 15' més com a mínim. Després podrem treure la branca de romaní.   
  2. Tallem a juliana 10 cebes de Figueres pelades.  
  3. Posem a escalfar l'oli de romaní i quan estigui calent, hi tirem les cebes tallades. Anem deixant que s'enrosseixin.   
  4. Mentrestant, posem en un pot 500 ml nata de 35% MG i deixem que bulli una bona estona. Hem d'aconseguir que quedi a la meitat.  
  5. Afegim 250 ml de brou d'au també reduït al pot de la nata.  
  6. Si les cebes ja estan caramelitzades, hi tirem vi ranci per desenganxar el sucre de la cassola i que es reintegri amb la ceba. Pelem 10 beines de cardamom i tirem les llavors a la cassola. Afegim pebre blanc i sal a la cassola.  
  7. Trenquem i pelem unes 15 nous (100 g un cop netes).  
  8. Posem 50 g de sucre blanc a la paella i fem que caramel·litzi. Quan ja és caramel, hi tirem les nous pelades. Quan ja estan ben ensucrades, hi tirem 20 ml de ratafia. Hi tirem una mica de flor de sal i posem les nous en un paper sulfurat perquè quan es refredin no s'enganxin a la paella.  
  9. Posem en una safata per al forn, 4 confits d'ànec amb la pell cap amunt i ho enfornem 10' a 220º.  
  10. Posem al got batedor les nous caramel·litzades i la barreja de nata i brou reduïts. Ho turbinem per fer la salsa fins que tinguem una textura fina. Ho reservem. 
  11. Si la ceba de la cassola està freda, l'escalfem una mica. Traiem els confits del forn. 
  12. Emplatem amb un llit de ceba, un confit amb la pell cap amunt, el cremós de nous i cibulet que piquem. 
Anar al contingut