Anar a la navegació principal

Magret amb cruixent d'espècies

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de l'ànec és de les més riques en ferro i en vitamines del grup B, tot i que el seu contingut en greixos és considerable. Sobretot si no se'n treu la pellAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    2 magrets d'ànec

    55 g de mantega

    35 g de foie a la sal

    150 g de farina

    40 g d'ametlles

    20 g de iogurt grec

    3 patates 

    2 g de gingebre ratllat

    1 all

    1 cardamom

    1 llima

    1 anís en gra

    Canyella

    Sal en escates

    Sal

    Pebre negre

    Armanyac

    Oli OVE

    Pebre blanc 

    Farigola

PREPARACIÓ

  1. Posem 2 magrets d'ànec en un tàper amb un bany de sal (30g de sal per litre d'aigua) durant 1 hora.
  2. Enterrem en sal 3 patates monalisa (700 g) en una safata i les portem al forn 200º durant 45 minuts.
  3. Traiem les patates del forn i les deixem temperar.
  4. Posem a la picadora 40 g d'ametlles, 1 polsim d'anís, 1 polsim de canyella i 1 cardamom. Ho piquem i ho reservem en un bol.  
  5. Ratllem una mica de gingebre congelat.
  6. Tallem 1 all a microbrunesa i l'afegim al gingebre i les espècies.
  7. Tallem a daus el foie i 55 g de mantega.
  8. Afegim al bol 35 g de foie cuit a la sal, 20 g de iogurt grec, 55 g de mantega i unes gotes de llima i ratlladura i 150g de farina.
  9. Barregem, amb els guants posats, la mantega perquè quedi amb textura pomada.
  10. Estirem el crumble en una safata de forn i l'aplanem amb una espàtula. Ho enfornem a 160º durant 15 minuts.
  11. Traiem el crumble del forn, el desfem i el tornem a ficar al forn 15 min més.
  12. Dessalem les patates, les pelem i en fem puré en un bol amb l'aixafador. Hi afegim sal i pebre blanc. Reservem la patata filmada a pell.
  13. Desenfornem el crumble. Hi posem sal en escates i el deixem temperar.
  14. Posem a escalfar una planxa.
  15. Eixuguem el magret amb paper de cuina. Hi afegim pebre negre.
  16. Tallem superficialment i en diagonals creuades el magret. Separem cada magret en dues parts i el marquem a la planxa calenta.
  17. Afegim un raig d'armanyac per sobre i el tapem. Ho deixem reposar 5 min.
  18. Servim el magret amb el puré al costat i unes fulles de farigola i el crumble per sobre.

 

Anar al contingut