Col verda lacada al forn

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta és molt rica en fibra i en nutrients, gràcies al gran contingut de vegetals, imprescindibles per a la salutAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 cols verdes

  • 2 porros
  • 4 pastanagues
  • 4 xirivies
  • 1 moniato pelat
  • 12 xiitakes
  • 2 grans d'all
  • 5 boles de pebre negre
  • 3 litres d'aigua
  • 12o g de cigrons hidratats
  • 100 ml de vi ranci
  • 200 g de cacauets salats
  • Oli OVE
  • Llorer
  • Farigola
  • Alfàbrega
  • Sàlvia
  • Marduix

PREPARACIÓ

1. Netegem i pelem 2 porros, un moniato, 4 xirivies i 4 pastanagues. Els tallem a bresa i els posem sobre una safata de forn amb paper sulfurat a la base. Hi afegim un raig d'oli OVE.
2. Ho enfornem durant 45 minuts a 180 graus.
3. Tallem 12 xiitakes a bresa i els reservem.
4. Traiem les verdures del forn i les posem en una olla. Hi afegim els xiitakes, 3 litres d'aigua, 5 boletes de pebre negre xafat, 2 grans d'all i 1 fulla de llorer. Tapem l'olla i fem que arrenqui el bull.
5. Un cop ja bull, afegim 120 g de cigrons hidratats a l'olla. Ho farem bullir durant 1 hora i després ho deixarem reposar durant 6 hores.
6. Colem el brou en una altra olla més petita, en traiem tot el suc possible i ho posem a reduir a foc fort fins que quedi...
7. Agafem dues cols, les netegem i les partim per la meitat. Les posem en una safata que pugui anar al forn. Les salpebrem i hi afegim sàlvia i alfàbrega tallades petites, una mica de farigola i marduix.
8. Ho enfornem durant 10 minuts a 220 graus.
9. Quan han passat deu minuts, afegim un raig de vi ranci a la safata amb la col i l'enfornem 5 minuts més.
10. Agafem 200 g de cacauets salats i els piquem.
11. Traiem la safata del forn i posem el brou reduït per sobre les meitats de les cols. Hi afegim els cacauets salats i picats i ho tornem a enfornar 5 minuts més a 220 graus.
12. Traiem la col del forn i ja la servim. Posem una meitat a cada plat i la recobrim amb salsa de la safata. Decorem el plat amb alfàbrega florida i una mica d'oli OVE.

 

Anar al contingut