Col al forn

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La col és rica en antioxidants que ens protegeixen de certes malalties.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 ml suc de vegetals   

    8 grans pebre negre  

    1 col arrissada  

    2 grans d'all   

    Oli OVE  

    Safrà  

    Vinagre de xerès  

    Vermut negre  

    Pernil de gla   

    Sal  

    Llorer  

PREPARACIÓ

  1. Separem 16 fulles d'una col arrissada. En repolim la part gruixuda del tall.  
  2. Escalfem un pot amb aigua i quan bulli, hi afegim les fulles de col i la sal. Escaldem les fulles de col.  
  3. Posem en un pot al foc 500 ml de brou vegetal i també les restes gruixudes de la col. Ho bullim uns 15 minuts fins que es redueixi a la meitat. El brou, l'haurem fet amb moniato rostit al forn 40 minuts. Després hi hem afegit 500 g de porros durant 10 minuts més fins que ha quedat tot ben rostit. A continuació, ho hem posat tot en una olla amb xampinyons portobello i ho hem deixat bullir mitja hora. Ho hem deixat reposar i, finalment, ho hem colat.  
  4. Eixuguem les fulles de col i les dobleguem en 4 plecs fent un farcell. Les anirem posant totes en una safata on a la base hi haurem posat oli d'oliva.   
  5. En una paella hi posem brins de safrà que torrem. Els reservem en un plat.  
  6. Pelem i laminem 2 grans d'all, que enrossirem en la mateixa paella on hem fet el safrà amb una mica d'oli.   
  7. A la paella hi afegirem 8 grans de pebre negre, llorer, el safrà torrat, un raig de vermut negre i un raig de vinagre de xerès. Deixem que l'alcohol s'evapori.  
  8. Hi abocarem la reducció del brou de vegetals colat. Ho integrem.  
  9. Afegim a la plata on tenim la col tot el suc i ho enfornem 15 minuts a 180º.  
  10. Ho emplatarem amb uns talls de pernil ibèric per sobre.  
Anar al contingut