Coc de mel
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La mel és un producte biològic amb una concentració de sucres i d'energia elevada. També conté substàncies que li atorguen certes propietats antisèptiques.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Ingredients per a 8 persones
200 g de farina
65 ml d'oli OVE
35 ml de mistela
30 ml de licor d'anís
Mitja culleradeta d'impulsor químic
Per al farcit
150 ml d'oli OVE
170 g de farina
150 g de mel de romaní
PREPARACIÓ
- En un bol hi posem 200 g de farina de blat, mitja culleradeta d'impulsor químic, 65 ml d'oli OVE, 30 ml d'anís i 35 ml de mistela. Ho comencem a treballar amb una cullera i quan està gairebé del tot integrat ho acabem de pastar amb la mà.
- Pintem amb oli OVE un motlle rodó de pinça de 20 cm de diàmetre. Empolsimem el motlle amb una mica de farina i en traiem l'excés tombant-lo i picant-ne la base sobre un bol.
- Posem la massa dins del bol i l'anem estirant amb les mans fins fer una cassoleta que pugi per les parets un centímetre i mig. Ho reservem un moment.
- Agafem el mateix bol on hem fet la massa, hi aboquem 170 g de farina i hi anem incorporant 150 ml d'oli OVE, integrant-ho amb un batedor manual. Quan tinguem una textura de crema anglesa i no hi hagi grumolls, ja estarà llest.
- Aboquem el farcit al motlle, el distribuïm bé i ho coem tot al forn 70 minuts a 165 graus.
- Un cop traiem el pastís del forn, distribuïm 150 g de mel de romaní per tota la superfície. Ho deixem reposar fins que la mel hagi quedat absorbida per complet i el coc s'hagi temperat.
- Emplatem el coc desenganxant-lo de la base amb cura i el posem en una safata. En tallem porcions i ja està a punt per menjar.