Coc de mel

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La mel és un producte biològic amb una concentració de sucres i d'energia elevada. També conté substàncies que li atorguen certes propietats antisèptiques.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 8 persones 

    200 g de farina 

    65 ml d'oli OVE 

    35 ml de mistela 

    30 ml de licor d'anís 

    Mitja culleradeta d'impulsor químic 

      

    Per al farcit 

    150 ml d'oli OVE 

    170 g de farina 

    150 g de mel de romaní 

PREPARACIÓ

  1. En un bol hi posem 200 g de farina de blat, mitja culleradeta d'impulsor químic, 65 ml d'oli OVE, 30 ml d'anís i 35 ml de mistela. Ho comencem a treballar amb una cullera i quan està gairebé del tot integrat ho acabem de pastar amb la mà. 
  2. Pintem amb oli OVE un motlle rodó de pinça de 20 cm de diàmetre. Empolsimem el motlle amb una mica de farina i en traiem l'excés tombant-lo i picant-ne la base sobre un bol. 
  3. Posem la massa dins del bol i l'anem estirant amb les mans fins fer una cassoleta que pugi per les parets un centímetre i mig. Ho reservem un moment. 
  4. Agafem el mateix bol on hem fet la massa, hi aboquem 170 g de farina i hi anem incorporant 150 ml d'oli OVE, integrant-ho amb un batedor manual. Quan tinguem una textura de crema anglesa i no hi hagi grumolls, ja estarà llest. 
  5. Aboquem el farcit al motlle, el distribuïm bé i ho coem tot al forn 70 minuts a 165 graus. 
  6. Un cop traiem el pastís del forn, distribuïm 150 g de mel de romaní per tota la superfície. Ho deixem reposar fins que la mel hagi quedat absorbida per complet i el coc s'hagi temperat.  
  7. Emplatem el coc desenganxant-lo de la base amb cura i el posem en una safata. En tallem porcions i ja està a punt per menjar. 
Anar al contingut