Carquinyolis amb xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les ametlles són un aliment energètic, ric en greixos saludables, amb proteïnes de bon valor biològic, fibra, calci i vitamina E.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

  • 80 g ametlles crues marcona  

    100 g sucre panela  

    175 g farina  

    2 ous  

    1 sobre de llevat químic

    1 llima  

    1 taronja  

    3 g canyella en pols  

    3 g de sal  

    Ratafia  

    80 g mantega clarificada  

    15 g oli de coco  

    250 g xocolata al 70% cacau  

PREPARACIÓ

  1. Tamisem a un bol 175 g de farina amb un sobre de llevat químic i 3g de canyella.
  2. Afegim al bol 100 g de sucre panela.
  3.  Ratllem al mateix bol la pell d'una llima i la d'una taronja. Ho integrem tot.   
  4. Separem la clara d'un ou del seu rovell.
  5. Afegim la clara al bol i reservem el rovell.  
  6. Afegim al bol un altre ou sencer i unes gotes de ratafia.
  7. Pastem la massa fins a tenir una massa homogènia
  8. Incorporem a la massa 80 g d'ametlla marcona crua i 3 g de sal. Ho integrem tot.
  9. Donem a la massa forma de barra.
  10. Posem la barra a una safata de forn amb paper sulfurat a la base.
  11.  Pintem la barra amb el rovell d'ou que teníem reservat.
  12. Portem la barra de carquinyolis al forn 180º i 35 minuts.  
  13. Passats els 35 minuts, traiem els carquinyolis del forn i els deixem refredar una mica per no cremar-nos quan els tallem. Quan estiguin calents, però no cremin, els podem tallar a llesques fines.
  14. Posem les llesques de carquinyolis a la mateixa safata de forn i ho enfornem a 180º entre cinc i deu minuts. Passat aquest temps, els traurem del forn i deixarem que es refredin.  
  15.  Desfem al bany maria 250 g de xocolata al 70% de cacau amb 80 g de mantega clarificada i 15 ml d'oli de coco.
  16. Amb la xocolata fosa, banyem els carquinyolis fins la meitat i deixem que es refredin sobre paper sulfurat un mínim de 30 minuts. 
Anar al contingut