Canelons de confit d'ànec amb salsa de bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta és molt rica en ferro, mineral que intervé en el transport d'oxigen a la sang.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 20 plaques de canelons
- 2 cuixes d'ànec confitades amb el greix
- 3 escalunyes
- 100 cc de crema de llet
- oli d'oliva
- Per a la salsa de bolets:
- 75 g del greix d'ànec
- 100 g de bolets de temporada
- 40 g de farina
- 500 cc de llet
- 1 c/s de vi de Porto
- 50 g de semicuit de fetge d'ànec
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, escalfeu un cassó amb aigua i un raig d'oli i quan arrenqui el bull, poseu-hi les plaques dels canelons.
Quan estiguin cuites, refredeu-les en un cassó amb aigua freda.A continuació, en un cassó amb una mica de greix d'ànec sofregiu l'escalunya picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi la cuixa d'ànec prèviament esmicolada i la crema de llet i deixeu-ho sofregir durant uns minuts.
Després, poseu-ho en un bol i tritureu-ho amb el túrmix.Tot seguit, poseu les plaques de canelons sobre un drap, farciu-les amb el sofregit d'ànec, emboliqueu-les fent els canelons i reserveu-los.
Per fer la salsa de bolets, en un cassó amb una mica de greix d'ànec sofregiu els bolets tallats a dauets. Quan estiguin dauradets, salpebreu-los, afegiu-hi el Porto i deixeu-ho reduir durant uns minuts. Després, afegiu-hi la farina, remeneu-ho bé fins que estigui ben desfeta, poseu-hi la llet i continueu remenant-ho fins que us quedi una salsa com la beixamel, durant uns 5 minuts aproximadament.
I ja per acabar, emplateu els canelons, cobriu-los amb la salsa de bolets i poseu-hi una mica de semicuit de fetge d'ànec ratllat per sobre.
Quan estiguin cuites, refredeu-les en un cassó amb aigua freda.A continuació, en un cassó amb una mica de greix d'ànec sofregiu l'escalunya picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi la cuixa d'ànec prèviament esmicolada i la crema de llet i deixeu-ho sofregir durant uns minuts.
Després, poseu-ho en un bol i tritureu-ho amb el túrmix.Tot seguit, poseu les plaques de canelons sobre un drap, farciu-les amb el sofregit d'ànec, emboliqueu-les fent els canelons i reserveu-los.
Per fer la salsa de bolets, en un cassó amb una mica de greix d'ànec sofregiu els bolets tallats a dauets. Quan estiguin dauradets, salpebreu-los, afegiu-hi el Porto i deixeu-ho reduir durant uns minuts. Després, afegiu-hi la farina, remeneu-ho bé fins que estigui ben desfeta, poseu-hi la llet i continueu remenant-ho fins que us quedi una salsa com la beixamel, durant uns 5 minuts aproximadament.
I ja per acabar, emplateu els canelons, cobriu-los amb la salsa de bolets i poseu-hi una mica de semicuit de fetge d'ànec ratllat per sobre.