Bacallà amb patata emmascarada, bolets i cansalada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Amparo Soler
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Nau (Casserres)
INGREDIENTS
- 4 lloms de bacallà de 180 g
- 200 g de bolets
- 4 talls de cansalada ibèrica
- 400 g de patates
- 150 g de botifarra negra sense embotir
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
- 1 copeta de ratafia
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les patates, senceres i amb pell, en un cassó amb aigua freda i sal i bulliu-les.
Quan estiguin bullides, retireu-les del cassó, peleu-les, poseu-les en un bol, aixafeu-les amb una forquilla i reserveu-les.
A continuació, en un cassó amb oli abundant confiteu el bacallà a foc suau.
Mentrestant, en una altra paella amb una mica d'oli, fregiu la botifarra. Quan estigui dauradeta, rectifiqueu-la de sal, afegiu-hi la patata aixafada i remeneu-ho bé.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli fregiu la cansalada fins que estigui ben torrada.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu els bolets tallats a trossos durant un parell de minuts. Després, rectifiqueu-los de sal i pebre, afegiu-hi la ratafia i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu la patata amb botifarra, poseu-hi la cansalada i el bacallà a sobre i els bolets pel voltant.
Quan estiguin bullides, retireu-les del cassó, peleu-les, poseu-les en un bol, aixafeu-les amb una forquilla i reserveu-les.
A continuació, en un cassó amb oli abundant confiteu el bacallà a foc suau.
Mentrestant, en una altra paella amb una mica d'oli, fregiu la botifarra. Quan estigui dauradeta, rectifiqueu-la de sal, afegiu-hi la patata aixafada i remeneu-ho bé.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli fregiu la cansalada fins que estigui ben torrada.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu els bolets tallats a trossos durant un parell de minuts. Després, rectifiqueu-los de sal i pebre, afegiu-hi la ratafia i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu la patata amb botifarra, poseu-hi la cansalada i el bacallà a sobre i els bolets pel voltant.