Amanida d'escarola, carxofa i tòfona
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
- 2 escaroles de cabell d'àngel
- 4 brots de cerfull
- 8 brots de bleda vermella
- 4 carxofes
- Oli d'oliva verge extra
- Vinagre chardonnay (Fòrum)
- Daus de cansalada ibèrica (1 cm)
- 1 tòfona tuber melanospurom grossa (100 gr)
- 1 llimona
PREPARACIÓ
1. Netegem les escaroles, n'agafem només la part més blanca i la posem en un bol juntament amb el cerfull i la bleda vermella. Netegem les carxofes i n'aprofitem només els cors; els freguem bé amb llimona (per tal d'evitar l'oxidació) i els tallem a màquina o amb ganivet a làmines fines.
2. Amanim l'escarola i la bleda amb oli, sal i vinagre (molt lleugerament); a continuació, ho cobrim amb la carxofa laminada i al damunt hi posem la tòfona ja laminada amb l'ajut d'una mandolina o màquina de tallar.
3. Finalment, col·locarem els daus de cansalada ibèrica, ja atemperats al forn, al damunt, i ho amanirem amb oli d'oliva i un toc de sal gruixuda i uns encenalls de formatge Serrat d'ovella.
4. Tota aquesta recepta es bo d'elaborar-la just al moment, per la delicadesa dels components.
2. Amanim l'escarola i la bleda amb oli, sal i vinagre (molt lleugerament); a continuació, ho cobrim amb la carxofa laminada i al damunt hi posem la tòfona ja laminada amb l'ajut d'una mandolina o màquina de tallar.
3. Finalment, col·locarem els daus de cansalada ibèrica, ja atemperats al forn, al damunt, i ho amanirem amb oli d'oliva i un toc de sal gruixuda i uns encenalls de formatge Serrat d'ovella.
4. Tota aquesta recepta es bo d'elaborar-la just al moment, per la delicadesa dels components.