Amanida Waldorf amb codonyat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
1 kg codony net (sense pell ni llavors)
700 g sucre
una llimona petita
1 poma granny smith
un api
1 ou
4 cabdells d'enciam
125 g avellanes crues
160 g d'oli d'oliva verge extra
una cullerada de vinagre de xerès
sal
PREPARACIÓ
PER FER EL CODONYAT:
- Netegem i pelem el codony. En traiem tota la pell i les llavors. Quan el tinguem net és quan el codony hauria de pesar un quilo. Tallem el codony a bocins de mida d'una mossegada i el posem dins un bol.
- Fem el suc de la llimona. Dins d'una ampolla amb difusor hi posem el suc i ruixem el codony. Remenem amb les mans perquè el suc s'impregni per tot el codony.
- Tirem tot el sucre al bol. Ho cobrim tot i ho posem a la nevera unes 6 o 8 hores.
- Passades aquestes hores, ho posem en una cassola a foc mitjà, uns 45 minuts. Ho anem remenant perquè no s'enganxi. Potser hi hem d'afegir una mica d'aigua.
- Un cop cuit, ho colem fent pressió amb una malla fina o passapuré i ho posem dins una safata o carmanyola, que és el que ens farà de motlle. Ho refredem a la nevera perquè se solidifiqui.
PER FER L'AMANIDA:
- Rentem i tallem els cabdells. Pelem l'api, ens quedem amb la part central i en traiem totes les fibres i ho tallem ben petit.
- Barregem l'ou, l'oli i la sal. Ho batem per fer-ne la maionesa.
- Saltem les avellanes amb una mica d'oli d'oliva verge extra. Tallem el codonyat i la poma granny smith. Muntem l'amanida.