Amanida de pedrers

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les verdures i hortalisses de fulla, com els cabdells, aporten molt poques calories i, en canvi, són riques en aigua, fibra, vitamines i minerals; especialment les més verdes.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de pedrers de pollastre

    2 fulles de llorer

    1 bulb de fonoll

    1 cabdell d'enciam romana

    1 ou

    1 porro

    1 pastanaga

    1 pebrot verd

    1 pebrot vermell

    cabeça d'alls

    gra d'all

    pebre blanc

    pebre vermell fumat dolç

    pebre negre

    mostassa de Dijon

    vinagre de poma

    vi blanc

PREPARACIÓ

  1. Blanquegem els pedrers amb aigua freda i sal durant 60 minuts (1 l d'aigua per 50 g de sal).
  2. Traeim de l'aigua els pedrers, els eixuguem i els submergim en oli de confitar prèviament escalfat en una cassola. Hi afegim llorer, pebre negre en boletes i una cabeça d'alls tallada per la meitat.
  3. Ho posem al forn a 80 graus durant 2 hores.
  4. Per preparar un escabetx tallem a juliana el fonoll, un porro, una pastanaga,  un pebrot verd, un pebrot vermell i aixafem un gra d'all.
  5. Ho marquem a la cassola gran, amb oli OVE, i hi afegim un raig de vi blanc, un altre raig de vinagre chardonnay, pebre vermell dolç i deixem que faci xup-xup 2 minuts. Ho tapem i ho traiem del foc.
  6. A la batedora fem una maionesa amb un ou, oli OVE, una culleradeta de mostassa de Dijon, un polsim de sal, pebre blanc i unes gotes de llimona. 
  7. Tallem el cabdell d'enciam per la meitat i el marquem a la planxa pels dos cantons.
  8. Traiem els pedrers de la cassola i els saltem en una paella.
  9. Untem la part plana dels cabdells amb la maionesa de mostassa, hi afegim les verdures escabetxades, els pedrers, sal i pebre negre. Llestos! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut