Avui, a les 20.00, a TV3

Concert homenatge a Montserrat Caballé, en directe a TV3

Des del Liceu de Barcelona, el concert estarà dirigit i presentat per Lluís Pasqual, amic íntim de la família de la soprano, i conduït musicalment per Guillermo García Calvo. Televisió de Catalunya, amb els comentaris de Carolina Rosich, i Catalunya Música, amb els d'Ignasi Pinyol i Aleix Palau, el transmetran en directe.

El concert "El somriure de Montserrat Caballé", és un homenatge a la soprano barcelonina que comptarà amb algunes de les veus més destacades de la història de la lírica i vells amics que no han volgut faltar a la cita. Noms tan rellevants com Josep Carreras, Joan Pons, Paata Burtxuladze, Begoña Alberdi o Josep Bros, entre d'altres, cantaran en una vetllada que serà dirigida per Lluís Pasqual, amic íntim de la família Caballé, i que comptarà amb la batuta de Guillermo García Calvo.

L'homenatge serà conduït i presentat per Lluís Pasqual, i comptarà amb la col·laboració de Leo Castaldi per a la coordinació de continguts audiovisuals. Uns continguts que permetran comptar també amb els testimonis de figures destacades del món de la lírica com Plácido Domingo, Riccardo Muti, Zubin Mehta, Roberto Alagna, Juan Diego Flórez, Richard Bonynge, Teresa Berganza, Ainhoa Arteta, Carlos Álvarez, Giancarlo del Monaco, James Conlon, Valeri Gergiev, Pretty Yende, Nadine Sierra o Levy Sekgapane.

Televisió de Catalunya i Catalunya Música transmetran el concert en directe. Per un costat, Carolina Rosich retransmetrà l'homenatge en directe a Televisió de Catalunya; i per l'altre, Ignasi Pinyol i Aleix Palau en faran els comentaris a Catalunya Ràdio.

Els principals teatres d'òpera del món que van acollir Montserrat Caballé al seu escenari també han volgut col·laborar en l'homenatge. Una llarga llista de teatres hi col·laboraran, entre els quals destaquen la Royal Opera House - Covent Garden, el Teatro alla Scala de Milà, l'Opera de París, la Wiener Staatsoper, el Metropolitan Opera House de Nova York i el Teatro Real de Madrid, entre molts d'altres. 

El mateix vespre, el Saló dels Miralls del Liceu acollirà l'acte de lliurament de la Medalla d'Or de la Ciutat, que l'Ajuntament de Barcelona entrega de forma pòstuma en record a Montserrat Caballé.

Anar al contingut