Sèries

Steven Spielberg i Marta Kauffman adaptaran "Polseres vermelles"

TV3, Filmax i la cadena nord-americana ABC han tancat l'acord que permetrà que la sèrie "Polseres vermelles" sigui adaptada i emesa pel canal americà. Marta Kauffman, cocreadora de l'exitosa sèrie "Friends", serà la guionista de la versió americana de la sèrie.

Són diverses les cadenes americanes que s'han interessat per la sèrie. Finalment, l'acord s'ha tancat amb el canal ABC, una de les quatre cadenes més grans del país, propietat de la companyia Walt Disney.

Als Estats Units, el funcionament de la producció televisiva és diferent al nostre país. Allà, per poder produir una sèrie, primer es roda el capítol pilot i a continuació s'ensenya als possibles anunciants per saber qui estaria interessat a anunciar-se mentre s'emet la sèrie. Si rep el suport esperat, el capítol pilot es converteix en sèrie.

Així que, de moment, "Polseres vermelles" tindrà el seu capítol pilot en el més pur estil americà, si bé és cert que Marta Kauffman i Steven Spielberg han manifestat una gran admiració i passió per la sèrie creada per Albert Espinosa i dirigida per Pau Freixas.

Les negociacions amb les diferents cadenes s'han portat a terme els darrers mesos, fins que s'han tancat, en el marc de l'American Film Market (AFM).

En relació a l'acord, Mònica Terribas, directora de TV3, assegura que "per una televisió pública com la nostra aconseguir fer una sèrie que posi en valor la lluita per la vida des de la perspectiva dels nens que s'enfronten a les seves limitacions ja ha estat un somni. Que això traspassi les fronteres i arribi arreu del món és la culminació de la nostra funció: universalitzar continguts amb sentit constructiu."

Segons Julio Fernández, president de Filmax: "Estem molt feliços d'aquest èxit compartit amb TV3. Sense el suport de Mònica Terribas i Televisió de Catalunya, que van apostar des del principi per la sèrie, no hauríem arribat on som ara. Per nosaltres, que als Estats Units s'interessin per 'Polseres vermelles' és un fet històric a nivell empresarial. Des del primer minut hem cregut en aquest projecte, perquè és diferent de tot el que s'ha fet fins ara, i ens omple d'orgull que als EUA l'hagin sabut valorar igual que nosaltres. I si, a més, darrere d'aquest projecte figuren els noms de Steven Spielberg o Marta Kauffman, l'orgull és encara més gran."

Albert Espinosa, el creador de "Polseres vermelles", afirma que "la meva felicitat és completa. Crec que quan es treballa amb una llibertat tan potent com la que donen TV3 i Filmax acaben passant coses precioses. En un dels meus anys d'hospital vaig conèixer un home de 90 anys que em va dir: 'Si creus en els somnis, ells es crearan. Creure i crear estan a poques lletres de distància'. Treballar amb somiadors com Mònica Terribas, Julio Fernández, Carlos Fernández, Pau Freixas i tots els actors i equip tècnic de la sèrie demostren que això és possible i que els somnis es fan realitat".

"Polseres vermelles", de la qual es prepara la segona temporada, va ser la sèrie revelació de la tardor passada a TV3 i va despertar tot un autèntic fenomen "fan" entre els seus seguidors, molt actius a les xarxes socials. Va aconseguir una audiència mitjana de 492.000 espectadors i un 15,5% de quota.

Antena3 i TNT emetran la sèrie en versió doblada a partir del gener. Fora de l'Estat, també es podrà veure en versió doblada a Mèxic, Puerto Rico i Estats Units.
Anar al contingut