Cinema català

"Plou a Barcelona", a "Sala 33"

Àlex Gorina presenta i comenta la pel·lícula amb Àlex Brendemühl i Pau Miró.

Dissabte 8 de juny, a les 22.30, "Sala 33" emet la pel·lícula "Plou a Barcelona".

"Plou a Barcelona" (2008) és l'adaptació a la pantalla de l'obra de teatre del mateix nom que Pau Miró va escriure per a la Sala Beckett de Barcelona, i que es va estrenar el 2004 amb direcció de Toni Casares. La pel·lícula va formar part del projecte "Més que un curt", que va convertir quatre peces teatrals de joves autors contemporanis en quatre "TV movies" realitzades per directors debutants. Carles Torrens, format als Estats Units i autor del premiadíssim curt "Coming to town" (2006), va ser l'escollit per posar-se darrere de les càmeres de "Plou a Barcelona". Posteriorment, Torrens ha dirigit la terrorífica "Emergo" (2011), estrenada recentment i produïda per Rodrigo Cortés ("Buried").

L'acció de la pel·lícula es desenvolupa principalment a l'interior d'un pis atrotinat del Raval de Barcelona i involucra tres únics personatges: la Lali (Alma Alonso), una prostituta vitalista que somia d'ampliar els horitzons intel·lectuals; el Carlos (Àlex Brendemühl), el seu nòvio i proxeneta, primari i amb poques llums, i el David (Víctor Pi), un llibreter amb una feixuga càrrega familiar que és client habitual dels serveis de la Lali. A partir d'aquest triangle i les seves tensions creixents, el guió de Pau Miró i Carles Mallol reflecteix la transformació d'un barri popular que acull noves instal·lacions culturals i com això, inevitablement, repercuteix en les expectatives dels seus habitants.

"Plou a Barcelona" va ser candidata al Premi Gaudí a la millor pel·lícula per a televisió. Àlex Brendemühl acaba de tornar del Festival de Canes, on va presentar la pel·lícula "Wakolda" (Lucía Puenzo, 2013), en què interpreta el sinistre Joseph Mengele. Divendres 14 de juny arribarà a les sales la seva interpretació a la fantàstica "Insensibles" (J. C. Medina, 2012) i fa poc s'ha ficat a la pell d'Amadeu de Savoia a "Estel fugaç", el debut del productor Lluís Miñarro en la direcció d'un llargmetratge de ficció. Pau Miró col·labora regularment com a guionista i actor a la sèrie "La Riera", de TV3, i treballa en diferents projectes teatrals.

La programació de "Sala 33" es completarà amb l'emissió del curtmetratge "Birdboy" (2011). Dirigit per Alberto Vázquez i Pedro Rivero, "Birdboy" va guanyar el Premi Goya 2012 al millor curt d'animació i va participar a la secció oficial del Festival de Sundance. Un noi ocell que té por de volar s'enfronta a l'amor -i a altres addiccions- enmig d'un paisatge, desolador i delirant, d'holocaust nuclear.
Anar al contingut