Comèdia musical

"La Familia Irreal" arriba a TV3

Una comèdia musical apta per a tots els públics i tots els gustos: per als qui els agrada el teatre, per als seguidors del "Polònia" i per als fans dels números musicals.

El dia de Reis arriba un regal que ningú no es pot perdre, "La Familia Irreal". La comèdia musical, escrita per Jordi Ventura i Joan Lluís Bozzo (amb la col·laboració dels guionistes del programa, Joan Rufas, Pau Escribano i Jaume Buixó), imagina el futur de la monarquia a partir dels personatges de la família reial.

Els personatges de la família reial del programa d'humor "Polònia" se'n van al teatre per representar una comèdia esbojarrada on la sàtira i la ironia es combinen amb números musicals i en la qual podrem veure com se'n surt la nostra monarquia com una família real. La Casa Reial ha estat desposseïda de tot privilegi i implantada sense concessions a la societat actual, esdevenint una família real que suporta, com totes, el pes de la crisi, l'atur ferotge, el venciment de la hipoteca i els abusos dels que manen. Partint d'aquest plantejament i al ritme d'una trentena de temes musicals fets per a l'ocasió, els vuit protagonistes d'aquesta història narren les peripècies d'una família molt peculiar. Entre les seves vicissituds com a comuns mortals, s'han intercalat els problemes que han afectat la Casa Reial durant els últims temps: l'accident de Froilán, la cacera del rei o el "cas Urdangarín" són alguns dels episodis que han traslladat a l'escenari els creadors de l'obra.

La banda sonora abasta un ampli espectre musical i reuneix gèneres tan diferents com la cobla i el sirtaki, i també referents fàcilment identificables pel públic de totes les generacions - des d'un tema de Queen fins a una cançó d'Els Amics dels Arts, passant pel musical Evita o les cançons de Joan Manel Serrat.

"La Familia Irreal" es va estrenar el 8 de novembre del 2012, i més de 150.000 espectadors ja han passat pel teatre a veure-la. El 14 de març del 2013 l'espectacle va celebrar la funció número 100, amb la participació especial de personatges de "Polònia" i "Crackòvia".  Aquest 6 de gener acaba les representacions al Teatre Victòria.

Idea original: Minoria Absoluta
Autors: Jordi Ventura, Joan Lluís Bozzo i Joan Rufas, Pau Escribano, Jaume Buixó i Toni Soler
Direcció: Joan Lluís Bozzo i Joan Rufas
Direcció musical: Xasqui Ten i Toni Ten
Repartiment: Toni Albà (Juan Carlos), Mireia Portas (Sofía), Queco Novell (Felipe), Agnès Busquets (Letizia), Anna Bertran (Elena), Mònica Pérez (Cristina), David Olivares (Iñaki) i Xavier Serrano (Jaime).
Anar al contingut