La comunitat pakistanesa de Barcelona

"El plor de la gasela", a "El documental"

Durant deu anys, la documentalista mexicana Maritza García s'ha endinsat en l'hermètica comunitat pakistanesa de Barcelona.

El dissabte 17 de maig, a les 22.20, "El documental" emet "El plor de la gasela". Durant deu anys, la documentalista mexicana Maritza García s'ha endinsat en l'hermètica comunitat pakistanesa de Barcelona per conèixer la vida de tres immigrants del Punjab: Wajid, Hussain i Mohammad, que van arribar a la ciutat el 2003.  

Una peculiar copisteria és el lloc on construeixen els seus somnis, on curen les seves desil·lusions i on es confessen a través de les poesies urdús (gaseles), que ells mateixos componen -el seu mitjà catàrtic per excel·lència. Els tres despullen els seus sentiments sobre la immigració, la seva cultura, la cultura occidental i l'amor.

En aquest temps que recull "El plor de la gasela", alguns han anat fent el seu propi camí, complex i sorprenent, cap a la llibertat. El documental recull aquest llarg procés i mostra els seus triomfs i els seus fracassos en la societat occidental en què volen viure; en un barri que es transforma progressivament tant com ells i en una comunitat molt restrictiva com és la pakistanesa.
Anar al contingut