Fotograma de la pel·lícula "Vulcania", amb participació de TV3.
Fotograma de la pel·lícula "Vulcania", amb participació de TV3.
Aquest divendres

"Vulcania" s'estrena als cinemes

La pel·lícula "Vulcania", dirigida per José Skaf, es podrà veure a partir d'aquest divendres a les sales de cinema. La cinta, amb la participació de TV3, està protagonitzada per Miquel Fernández, Aura Garrido i José Sacristán.

"Vulcania" és un thriller amb elements sobrenaturals que narra la història d'una comunitat perduda en el temps, situada en un poble enmig de les muntanyes, en un espai indeterminat. Els seus habitants estan dividits en dos bàndols irreconciliables amb els seus líders respectius, però tots comparteixen un gran respecte per la tradició i treballen en l'únic lloc de feina possible: una fàbrica siderúrgica.

El film, amb el títol inspirat en el déu del foc de la mitologia romana, es va rodar a Tàrrega i a diversos nuclis del Pallars. A més, a la pel·lícula, hi participen un centenar de figurants del grup local de teatre targarí BAT.

L'octubre passat, l'"opera prima" de José Skaf es va projectar en la secció oficial competitiva del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges i es va preestrenar a Tàrrega, dins la Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent (Galacticat).

Sinopsi

Després de la mort accidental de la seva dona i el seu fill, Jonás, un dels habitants d'un misteriós poble perdut a la muntanya, comença a treballar en el lloc més perillós per a la salut de la fàbrica, la foneria, entorn de la qual gira la comunitat. 

El treball a la foneria farà que desenvolupi un poder sorprenent que mirarà d'amagar de tothom, fins que coneix la Marta. Aquesta dona guarda un secret. Guiat pels sentiments de culpa i venjança, Jonás dibuixarà un pla per esbrinar què s'amaga en els fonaments d'aquesta comunitat.

Fitxa tècnica i artística

Direcció: José Skaf
Guió: Diego Soto
Direcció de fotografia: Emilio Guirao
Producció: David Matamoros, Madeleine Ekman, Eric Tavitian
Producció delegada Zentropa: Ángeles Hernández
Producció delegada TVC: Cruz Rodríguez
Intèrprets: Miquel Fernández (Jonás), Aura Garrido (Marta), José Sacristán (Sr. Valoquia), Ginés García Millán (Adam), Ana Wagener (Aurora), Sílvia Abril (Ruth), Jordi Gràcia (Fidel) i Andrés Herrera (Fran), entre altres.

"Vulcania" és una producció de Zentropa Spain amb Ran Entertainment (França) i Zentropa Sweden (Suècia), amb la col·laboració de TV3, TVE i Backup, i amb el suport de l'ICAA, l'ICEC, Film Vast i Swedish Film Institute.

 

tv3.cat/coproduccions

 

Anar al contingut