Un any del primer contagi a Catalunya
Un any del primer contagi a Catalunya
Demà, a partir de les 8.30

TV3 ofereix una programació informativa especial quan es compleix un any del primer contagi de Covid-19 a Catalunya

Demà, dijous, quan es compleix un any des que es va detectar el primer contagi de Covid-19 a Catalunya, TV3 dedicarà bona part de la programació informativa a parlar de la crisi que ha generat aquesta pandèmia

Un "Telenotícies vespre" especial conduït per Toni Cruanyes en directe des de les instal·lacions de l'Hospital Vall d'Hebron.

L'informatiu líder a Catalunya es trasllada al que ha estat un dels epicentres de la pandèmia per reviure des de dins, en primera línia i amb els protagonistes, tot el que s'ha viscut en aquest any de coronavirus.

Aquest "Telenotícies" comptarà amb mitjans tècnics especials que permetran un moviment àgil per les diverses plantes del centre durant l'informatiu, així com infogràfics especialment dissenyats per traslladar a l'espectador la magnitud de la pandèmia.

El programa parlarà amb persones que han estat malaltes i soles a l'hospital, sense les seves famílies, fins que han rebut l'alta. També hi haurà entrevistes en directe als responsables de les unitats de cures intensives, a hores d'ara encara molt plenes.

Després de 20.500 morts i més de 547.000 infectats arreu del país, l'informatiu també comptarà amb connexions en directe amb altres centres de referència, com l'Hospital de Bellvitge, des d'on s'abordarà el salt qualitatiu que ha fet la recerca sobre la Covid-19 en aquest any, així com amb l'Hospital de Sant Pau, on el programa veurà de primera mà el desgast dels sanitaris i el cost personal que han pagat.

Els hospitals, però, no seran els únics protagonistes perquè, tot i ser els primers que van rebre l'impacte, la pandèmia també ha colpejat molt fort l'atenció primària, que també tindrà un espai reservat en aquest "Telenotícies vespre" especial. Els equips de TV3 entraran al dipòsit de cadàvers de l'Hospital Clínic per copsar els efectes de l'elevada mortalitat de l'inici de la pandèmia i escoltar com ho van entomar els professionals que hi treballen.

Àmplia cobertura d'aquest aniversari als informatius de TV3

El primer aniversari de l'inici de la pandèmia ocuparà bona part de la programació dels informatius de TV3 durant tot el dia. Els programes incorporaran una nova imatge gràfica per identificar les informacions vinculades al coronavirus, amb una renovació dels molinets i les imatges de referència que evidenciïn la diferència amb el moment actual, un any després de l'arribada de l'epidèmia.

Així, "Els matins", amb Lídia Heredia, centrarà l'atenció d'aquesta efemèride a partir de la història de la residència de gent gran de Tona, en què van morir 22 persones. El programa comptarà amb imatges i entrevistes a familiars, residents i personal del centre dels primers moments de la pandèmia, quan la Generalitat la va haver d'intervenir, i d'ara. També hi haurà una entrevista en directe amb membres de l'equip investigador del laboratori i de l'equip mèdic de l'Hospital Clínic que va aïllar i estudiar el primer cas de coronavirus a Catalunya.

A la franja del migdia, el "Telenotícies comarques", amb Núria Solé, i el "Telenotícies migdia", amb Raquel Sans i Xavi Coral, posaran també cara i veu a protagonistes d'aquest primer aniversari. Visitaran la planta Covid de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell; parlaran amb un centre de discapacitats de Girona que ha hagut d'adaptar el seu funcionament durant aquest any; i visitaran diverses poblacions de la Vall d'Aran que no han tingut cap cas de coronavirus.

El programa informatiu del Super3, l'"InfoK", amb Núria Vilanova, també farà arribar als més petits la importància de tot allò que ha passat en l'últim any. En l'edició de demà, dijous, oferirà un debat amb nens de 12 anys sobre com han viscut emocionalment aquest any de pandèmia. També parlarà amb nens sobre l'obra de teatre d'estrena a la Sala Beckett "Les croquetes oblidades", sobre la mort dels avis i el dol entre els més petits.

"Més 324", amb Xavier Graset, començarà aquest dijous 25 una fórmula original per recordar tot el que passava fa un any: obrirà un dietari per explicar què passava cada dia fa just un any i entendre l'evolució que vam viure de l'epidèmia quan tot just arribava.

La programació informativa especial seguirà durant els dies següents i fins a l'aniversari de l'inici de l'estat d'alarma i el confinament de la població, que es viurà a mitjans de març. En aquest entorn, el 14 de març, el programa "30 minuts" té previst emetre un reportatge que abordarà el fenomen dels negacionistes.

 

Anar al contingut