Nina presentarà la segona temporada del concurs musical "A2Veus"
Nina presentarà la segona temporada del concurs musical "A2Veus"

TV3 estrenarà la segona temporada d'"A2Veus" amb moltes novetats i amb Nina de presentadora

El dijous 7 de juliol, després de "Polònia", torna a TV3 "A2Veus", el talent show musical que busca els millors artistes no professionals del país i els ofereix l'oportunitat de formar-se i cantar una cançó amb els seus referents musicals en un concert en directe. El concurs torna amb una dinàmica renovada, amb la incorporació d'un campus de formació i amb la Nina com a encarregada de conduir el concurs.

En aquesta segona temporada, els aspirants concursaran per cantar al costat de Ginestà, Buhos, Suu i Ramon Miravet, i també es farà un homenatge al teatre musical, dedicant un capítol al musical d'"El petit príncep". El capítol de l'estrena, el 7 de juliol, estarà dedicat a Buhos.

"A2Veus" torna a TV3 amb una segona temporada carregada de novetats, entre les quals destaca la presència de la Nina. Ella hi tindrà un paper fonamental perquè, a més de ser-ne la presentadora, es convertirà en la guia dels participants al concurs. Serà ella qui els orientarà en el seu procés de formació i també serà a ella a qui hauran de demostrar els avenços que fan i la seva vàlua.

Gairebé 300 persones es van presentar als càstings preliminars, totes lluitant pel mateix somni: cantar a dues veus amb els seus referents musicals, que en aquesta segona temporada seran Ginestà, Buhos, Suu, Ramon Miravet i Manu Guix i Diana Roig com a representats del musical d'"El petit príncep".

D'aquest càsting inicial s'han seleccionat quatre aspirants per a casa episodi i grup o artista. En total vint concursants que, com a gran novetat de la segona temporada, hauran de conviure uns dies en una masia. Allà es coneixeran, es formaran al costat de la Nina i d'altres professionals del sector, i prepararan la cançó que hauran de defensar i cantar al costat dels seus ídols si finalment són escollits.

Durant tres dies els vint concursants conviuran junts, però els quatre aspirants de cada capítol competiran per separat. Així, cada un dels episodis del programa se centrarà en un grup o cantant i a descobrir com els aspirants a cantar amb ells s'han preparat la cançó.

El procés de formació inclourà diferents fases d'eliminació. Una primera fase quan encara siguin a la masia, en què se n'eliminarà un aspirant; i una segona fase ja a fora, en una audició cara a cara amb la Nina, què n'eliminarà un altre. Finalment, els dos finalistes de cada episodi viatjaran a un paratge espectacular de Catalunya on coneixeran els seus ídols. Serà allà mateix on el grup decidirà amb qui dels dos vol cantar i on finalment compartiran escenari.

Nina, mestra de cerimònies

La Nina torna a TV3 per presentar la segona temporada d'"A2Veus". La seva carrera artística ha transcorregut durant 40 anys entre el teatre, la música i la televisió, amb aparicions destacades en programes i sèries de la cadena, com a "10 del 3" (1993), "Pedralbes centre" (1995), "Pluja d'estrelles" (1993), "Nissaga de poder" (1996), "Bojos pel ball" (1998), "100 anys de cançons" (1999), "Les teves cançons" (2000) o "Mania" (2007), entre d'altres. Actriu de musicals d'èxit com "Mamma mia", "Cabaret", "T'odio amor meu" o "Company", també va ser la directora de l'acadèmia d'"Operación Triunfo" de la primera a la tercera edició. Actualment dirigeix Nina Acadèmia, un centre que acull un projecte pedagògic per a l'educació, entrenament i rehabilitació de la veu a partir d'exercicis del mètode Pilates, del qual també és professora certificada, i és professora d'Educació Vocal al Grau de Logopèdia de la UOC. A partir del novembre, interpretarà el paper de Francesca al musical "Los puentes de Madison", al Teatre EDP Gran Via de Madrid.

Els valors del programa

"A2veus" aposta per la importància de la música en directe, que es va veure greument afectada per la pandèmia, i vol donar visibilitat al sector musical català, fent part protagonista del concurs els cantants, grups i músics gràcies a la feina i l'esforç dels quals els concerts són possibles.

El programa és una producció de TV3 amb la col·laboració d'Incís Films i el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i va ser una de les propostes seleccionades a la convocatòria de projectes culturals oberta per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Departament de Cultura el juliol de l'any passat amb l'objectiu de buscar nous talents i formats originals i innovadors de continguts audiovisuals per a Televisió de Catalunya.

tv3.cat/a2veus

#A2VeusTV3

Anar al contingut